Maak kennis met ons

Jara Hof

Communicatieadviseur

Gemeente Hoorn

Ymke van der Sloot

Stafmedewerker, Projectleider, Procesbegeleider en Coach

Gemeente Hoorn

Marcel Levering

gebiedsregisseur de BUCH

De BUCH

Jara Hof

Communicatieadviseur, 

Gemeente Hoorn

Het zit in mijn natuur dat ik iets voor anderen wil betekenen. Werken voor de gemeente is voor mij dé manier om dat te bereiken.

Ik werk sinds 2008 als communicatieadviseur in de regio Westfriesland. Eerst acht jaar bij de gemeente Drechterland en sinds 2016 bij de gemeente Hoorn. Via de website van Werken in NHN solliciteerde in naar mijn huidige functie als ervaren communicatieadviseur. In mijn brief schreef ik dat ik een gezellige, harde werker ben en dat ik graag over de schutting heen kijk op zoek naar nieuwe verbindingen.

Het zit in mijn natuur dat ik iets voor anderen wil betekenen. Werken voor de gemeente is voor mij dé manier om dat te bereiken. Kijken wat er in de buitenwereld gebeurt en inspelen op de informatiebehoefte.
Ik adviseer het college, vakcollega’s en projectleiders bij hun opdrachten en gebeurtenissen in de Hoornse samenleving. Op het gebied van de zorg, economie, toerisme en woningbouwprojecten. Mijn takenpakket is dus zeer afwisselend; geen dag is hetzelfde. Het communicatieteam is een hechte club collega’s. We sparren veel met elkaar om inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen ontwikkelen we een visie op overheidscommunicatie en passen dit in de praktijk toe. Zoals het communiceren via social media, nieuwe manieren om wijken te betrekken bij beleid en inwoners te  informeren op het juiste moment met de juiste woorden.

Ook binnen de regio liggen mooie uitdagingen: samenwerken met de regiogemeenten die elk hun eigen karakter hebben. De krachten en kennis bundelen om de regio op de kaart te zetten.

En wat wordt jouw uitdaging in Noord-Holland Noord?

Ymke van der Sloot

Stafmedewerker, Projectleider, Procesbegeleider en Coach, 

Gemeente Hoorn

'Don’t try to change the wind, adjust your sails'

Don’t try to change the wind, adjust your sails.’ Dat is voor mij de manier waarop ik in het leven sta, samen met mijn twee tieners in het prachtige Hoorn.
 
In de 15 jaar dat ik voor de gemeente Hoorn werk heb ik verschillende kansen gekregen en gevonden om mijzelf verder te ontwikkelen. Van projectassistent allochtonenbeleid naar beleidsmedewerker Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Van beleidsmedewerker naar stafmedewerker afdeling Stadsontwikkeling en nu sinds kort ook projectleider Participatieplatform en Innovatie-agenda.
 
Naast de verschillende taken die ik voor en met de teammanagers uitvoer ben ik ook regionaal actief als procesbegeleider en gecertificeerd coach. Deze opleidingen heb ik vanuit mijn opleidingsbudget kunnen volgen. Samen met mijn collega’s heb ik geconstateerd dat ik vooral energie krijg van het in beweging krijgen van individuen en groepen en het leggen van verbanden daartussen. Ik geloof namelijk dat elk doel bereikt kan worden, als je het maar echt wilt. In mijn rol als procesbegeleider ben ik helemaal in mijn element. Ik ontmoet veel nieuwe mensen en zie verschillen zowel qua inhoud van het werk als de cultuur binnen de teams en regiogemeenten. Ik kan hierdoor mijn netwerk nog beter inzetten.
De combinatie van inhoud, contact met collega’s en de inwoners van de gemeente Hoorn maken dat ik blij ben om hier te werken!

Marcel Levering

gebiedsregisseur de BUCH, 

De BUCH

Collega’s zijn goed benaderbaar, behulpzaam, denken positief kritisch mee en geven het gevoel er samen voor te gaan.

Na ruim 5 jaar bij gemeente Bergen en 9 jaar bij gemeente Castricum als projectleider Gebiedsontwikkeling, ben ik per  1 januari 2017 benoemd als gebiedsregisseur Heiloo bij de werkorganisatie BUCH. Ik sta midden in de samenleving, op zoek naar initiatieven en signalen. Daarvoor ga ik in gesprek met inwoners, verenigingen, ondernemers en organisaties. Netwerken en verbinden, samen met partijen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wie wat gaat doen. Vanuit de gedachte van faciliterende overheid en zelfredzaamheid. Samen bereiken we meer.

Hoewel de werkorganisatie nog maar net is gestart, merk ik dat er in de organisatie een hoge mate van collegialiteit is: collega’s zijn goed benaderbaar, behulpzaam, denken positief kritisch mee en geven het gevoel er samen voor te gaan. Uiteraard zijn er door de fusie ook collega’s die nog zoekende zijn in de nieuwe organisatie en werkwijze. Die probeer ik waar ik kan te helpen, begrip te tonen en waar het nodig is bespreekbaar te maken in de organisatie.

Ik ben inwoner van Heiloo en kan als medewerker van de BUCH iets doen voor onze samenleving. Het is een heel mooi dorp in een mooie regio. De mogelijkheid om te flex- en thuiswerken is ideaal als de thuissituatie erom vraagt. En door de fusie heb ik er een heleboel leuke en interessante collega’s bij gekregen. Door de interne en externe krachten te bundelen bereiken we meer.

Deelnemende organisaties