Maak kennis met ons

Katinka Hutten

Programmaleider Duurzaamheid

Gemeente Heerhugowaard

Ilja Zwollo

Juridisch Beleidsmedewerker

Gemeente Heerhugowaard

Margot Krimp

projectassistent

De BUCH

Katinka Hutten

Programmaleider Duurzaamheid, 

Gemeente Heerhugowaard

Als je zelf kansen ziet en pakt, is er altijd veel mogelijk

Na een studie Internationale Betrekkingen en een stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, belandde Katinka Hutten (25) bij de gemeente Heerhugowaard. Daar startte ze in het voorjaar van 2016 als trainee. Hoewel een gemeentecarrière misschien niet voor de hand ligt met een op het buitenland gerichte opleiding, is het voor Katinka een bewuste keuze. ‘In een gemeente zit je dichtbij het resultaat. Je ziet direct waar je het voor doet.’
 
Dat was ook een van de redenen om voor de overheid te kiezen. ‘Je wilt iets wezenlijks bijdragen aan de maatschappij. Bij de overheid heb ik het gevoel dat dit goed mogelijk is.’ Een bijdrage leveren doet Katinka inmiddels als trekker van het programma Duurzaamheid. Binnen een jaar wist ze de stap te maken van trainee tot programmaleider. Daar legt ze zich toe op het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Dat betekent onder meer dat Heerhugowaard in 2030 niet meer energie verbruikt dan het opwekt.
 
Vond ze het dan niet lastig om als nieuwkomer bij de gemeente om deze ambitie handen en voeten te geven? ‘Dat is natuurlijk wel spannend ja. Maar het is vooral ook heel uitdagend. Ik ben dan ook blij dat de begeleiding vanuit de organisatie goed is. Daarin krijg ik ook het vertrouwen dat ik mijn werk goed kan doen.’
 
Vertrouwen is volgens Katinka per definitie een van de pluspunten van het werken bij Heerhugowaard. Doordat de werktijden veelal flexibel zijn in te delen, is werk en privé goed te combineren. Daarnaast is er ruimte voor eigen initiatief. ‘Als je zelf kansen ziet en pakt, is er altijd veel mogelijk’. En ook niet onbelangrijk; vanuit haar woonplaats Amsterdam is Heerhugowaard makkelijk te bereiken.

Ilja Zwollo

Juridisch Beleidsmedewerker, 

Gemeente Heerhugowaard

Kansen mag je zelf pakken. Die verantwoordelijkheid vind ik prettig en kan daar goed mee omgaan.

Ilja Zwollo (38) werkt ruim 7 jaar voor de gemeente Heerhugowaard. Met een studieachtergrond Geografie en Planologie begon ze als gedetacheerde kracht bij de afdeling Omgevingsvergunning. Daar zag ze puur toe op het verlenen van vergunningen. Inmiddels werkt ze als Juridisch beleidsmedewerker aan bestemmingsplannen. Met name de invoering van de nieuwe omgevingswet samen met de gemeente Langedijk is een mooie uitdaging de komende periode.

Wat is er leuk aan het werken bij de gemeente Heerhugowaard? Ilja: ‘Je krijgt veel vrijheid in de keuze voor projecten waar je je mee bezighoudt. Er wordt je de ruimte geboden om je kennis goed in te zetten.’ Ook de relatief korte afstand tot het bestuur vindt Ilja prettig. ‘Korte lijnen met het bestuur zijn ook nodig om goed te kunnen adviseren.’ Daarnaast geeft de gemeente veel verantwoordelijkheid aan medewerkers. ‘Kansen mag je zelf pakken. Die verantwoordelijkheid vind ik prettig en kan daar goed mee omgaan.’

Margot Krimp

projectassistent, 

De BUCH

De BUCH is een aantrekkelijke werkgever, zeg maar ‘werkgever 3.0’

Ik werk als projectassistent voor het domein Wijkbeheer. Deze functie heb ik sinds november 2015, toen nog bij de gemeente Castricum. De functie van projectassistent stond intern open en daar heb ik toen op gesolliciteerd.
 
Per 1 januari werken alle ambtenaren van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo samen in de BUCH. Werken bij de BUCH is veelzijdig. Het afgelopen jaar heb ik de voorbereidingen van dichtbij meegemaakt, omdat we alle voorbereidingen samen met diverse collega’s uit Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben gedaan. Juist het BUCH-verband maakt het zo leuk; je spreekt bijna iedere dag weer nieuwe collega’s.
 
De BUCH is een aantrekkelijke werkgever, zeg maar ‘werkgever 3.0.’ Alle facetten van een moderne relatie tussen werkgever en werknemer zijn aanwezig.  Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en wordt hierin gestimuleerd. Een echte aanrader dus.

Deelnemende organisaties