Maak kennis met ons

Yaser Dara’ibaf

Coördinator Bedrijfsvoering & Bijzondere regelingen

Halte Werk

Marco Schouten

Programmamanager Informatiemanagement

Gemeente Heerhugowaard

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten

Gemeente Texel

Yaser Dara’ibaf

Coördinator Bedrijfsvoering & Bijzondere regelingen, 

Halte Werk

Onze organisatie is ambitieus, leergierig, volop in beweging en biedt de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 1 januari 2015 is Halte Werk een feit. Een intergemeentelijk sociale dienst, waarbij de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk hun krachten hebben gebundeld op het gebied van de Participatiewet. Wij voeren taken uit op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg. Dit doen wij voor ongeveer 190.000 inwoners. Onze organisatie is ambitieus, leergierig en volop in beweging. Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, vakmanschap en passie voor je werk zijn voor ons belangrijk.

Sinds de oprichting van Halte Werk ben ik werkzaam als coördinator op de afdeling Bedrijfsvoering & Bijzondere regelingen. De organisatie is nog jong en groeiend waardoor ik dagelijks voldoende uitdagingen tegenkom. Als coördinator kan je hierdoor meestal niet terugvallen op routine. Je dient in deze functie voortdurend te improviseren. Het werk is erg afwisselend en uitdagend. Het meewerken en meedenken aan de verandertrajecten, er deel van uit te maken en mogelijkheden helpen te creëren, ervaar ik als zeer positief in deze functie.

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. De uitdaging in het werk, de dynamiek van de organisatie en de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling maken het voor mij waardevol om voor Halte Werk te werken.

Marco Schouten

Programmamanager Informatiemanagement, 

Gemeente Heerhugowaard

Het werk is enorm divers, maar daar voel ik me bij thuis

Marco Schouten (47) heeft zich in zijn 25-jarige carrière bij de gemeente Heerhugowaard ontpopt als een ware duizendpoot. Na opleidingen op de LTS, MTS en de HTI, begon hij in 1991 als toezichthouder bij de bouw. Daarna legde hij zich toe op bouwvergunningen om vervolgens de interne bedrijfsvoering te stroomlijnen. Tegenwoordig is Marco programmamanager Informatiemanagement. Hij zorgt voor de afstemming tussen de technologische ontwikkelingen en de daarbij horende verandering op het gebied van mens en cultuur, processen en besturing. Het doel; in blijven spelen op de veranderende eisen van klanten.

‘Eigenlijk werk ik steeds breder. Het begon bij de afdeling, toen naar de sector en nu de hele organisatie.’ In die zin heeft Marco altijd zijn eigen kansen ontwikkeld. ‘Ik ben in feite de aanjager van mijn eigen functies. Dat komt voort uit mijn drive en passie om continu dingen beter te doen.’ Marco gaat verder: ‘En die kansen en vertrouwen krijg ik ook bij de gemeente Heerhugowaard. Het werk is enorm divers, maar daar voel ik me bij thuis.’ Als echte Heerhugowaarder vindt Marco het een pré om zo dichtbij huis te wonen. ‘Dat maakt je flexibel en past binnen het nieuwe werken concept van de gemeente.’

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten , 

Gemeente Texel

De liefde voor het eiland vind je ook terug in de organisatie

Gemeente Texel kwam eind 2017 op mijn pad na een commercieel uitstapje en eerder voor twee andere gemeentes te hebben gewerkt. Werken bij een eilandgemeente verschilt natuurlijk wel van een baan bij een gemeente op het vaste land en dat bedoel ik in positieve zin. Ten eerste vaar ik ’s ochtends naar mijn werk, een relaxed begin van de werkdag terwijl een ander in de file staat. Wat mijzelf ook steeds weer opvalt is hoe vaak er gevraagd wordt wanneer ik ga verhuizen naar Texel. Dat komt omdat Texelaars ervan overtuigd zijn dat hun eiland de mooiste plek op aarde is. De Lonely Planet is het daar trouwens aardig mee eens. Het zegt genoeg over de liefde voor het eiland en dat vind je ook terug in de organisatie: een no-nonsense cultuur met oog voor elkaar en het beste voor hebben met Texel, dat maakt mensen betrokken. De gemeente staat dan ook heel dichtbij de inwoners.

Op Texel werken we in een relatief kleine teams: je kent elkaar goed en dat maakt het werken leuk, maar ook gemakkelijker door de korte lijnen en collegialiteit. Via het team projectassistentie ben ik inmiddels bij grondzaken terechtgekomen, een onbekend terrein voor mij. Ook dat is Texels, je krijgt de kans en het vertrouwen om je verder te ontwikkelen, ook op nieuwe interessante vakgebieden.

Deelnemende organisaties