Logo Gemeente Heerhugowaard schaduw
Gemeente Heerhugowaard

Heerhugowaard is #jouwruimte

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en leukere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar.
 
Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.
 
Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard. 

Video's

Nieuwste vacatures

Strategisch Adviseur Duurzaamheid

Jurist Handhaving

Medewerkers bij Gemeente Heerhugowaard

Katinka Hutten

Programmaleider Duurzaamheid

Marco Schouten

Programmamanager Informatiemanagement

Ilja Zwollo

Juridisch Beleidsmedewerker

Katinka Hutten

Programmaleider Duurzaamheid

Als je zelf kansen ziet en pakt, is er altijd veel mogelijk

Na een studie Internationale Betrekkingen en een stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, belandde Katinka Hutten (25) bij de gemeente Heerhugowaard. Daar startte ze in het voorjaar van 2016 als trainee. Hoewel een gemeentecarrière misschien niet voor de hand ligt met een op het buitenland gerichte opleiding, is het voor Katinka een bewuste keuze. ‘In een gemeente zit je dichtbij het resultaat. Je ziet direct waar je het voor doet.’
 
Dat was ook een van de redenen om voor de overheid te kiezen. ‘Je wilt iets wezenlijks bijdragen aan de maatschappij. Bij de overheid heb ik het gevoel dat dit goed mogelijk is.’ Een bijdrage leveren doet Katinka inmiddels als trekker van het programma Duurzaamheid. Binnen een jaar wist ze de stap te maken van trainee tot programmaleider. Daar legt ze zich toe op het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Dat betekent onder meer dat Heerhugowaard in 2030 niet meer energie verbruikt dan het opwekt.
 
Vond ze het dan niet lastig om als nieuwkomer bij de gemeente om deze ambitie handen en voeten te geven? ‘Dat is natuurlijk wel spannend ja. Maar het is vooral ook heel uitdagend. Ik ben dan ook blij dat de begeleiding vanuit de organisatie goed is. Daarin krijg ik ook het vertrouwen dat ik mijn werk goed kan doen.’
 
Vertrouwen is volgens Katinka per definitie een van de pluspunten van het werken bij Heerhugowaard. Doordat de werktijden veelal flexibel zijn in te delen, is werk en privé goed te combineren. Daarnaast is er ruimte voor eigen initiatief. ‘Als je zelf kansen ziet en pakt, is er altijd veel mogelijk’. En ook niet onbelangrijk; vanuit haar woonplaats Amsterdam is Heerhugowaard makkelijk te bereiken.

Marco Schouten

Programmamanager Informatiemanagement

Het werk is enorm divers, maar daar voel ik me bij thuis

Marco Schouten (47) heeft zich in zijn 25-jarige carrière bij de gemeente Heerhugowaard ontpopt als een ware duizendpoot. Na opleidingen op de LTS, MTS en de HTI, begon hij in 1991 als toezichthouder bij de bouw. Daarna legde hij zich toe op bouwvergunningen om vervolgens de interne bedrijfsvoering te stroomlijnen. Tegenwoordig is Marco programmamanager Informatiemanagement. Hij zorgt voor de afstemming tussen de technologische ontwikkelingen en de daarbij horende verandering op het gebied van mens en cultuur, processen en besturing. Het doel; in blijven spelen op de veranderende eisen van klanten.

‘Eigenlijk werk ik steeds breder. Het begon bij de afdeling, toen naar de sector en nu de hele organisatie.’ In die zin heeft Marco altijd zijn eigen kansen ontwikkeld. ‘Ik ben in feite de aanjager van mijn eigen functies. Dat komt voort uit mijn drive en passie om continu dingen beter te doen.’ Marco gaat verder: ‘En die kansen en vertrouwen krijg ik ook bij de gemeente Heerhugowaard. Het werk is enorm divers, maar daar voel ik me bij thuis.’ Als echte Heerhugowaarder vindt Marco het een pré om zo dichtbij huis te wonen. ‘Dat maakt je flexibel en past binnen het nieuwe werken concept van de gemeente.’

Ilja Zwollo

Juridisch Beleidsmedewerker

Kansen mag je zelf pakken. Die verantwoordelijkheid vind ik prettig en kan daar goed mee omgaan.

Ilja Zwollo (38) werkt ruim 7 jaar voor de gemeente Heerhugowaard. Met een studieachtergrond Geografie en Planologie begon ze als gedetacheerde kracht bij de afdeling Omgevingsvergunning. Daar zag ze puur toe op het verlenen van vergunningen. Inmiddels werkt ze als Juridisch beleidsmedewerker aan bestemmingsplannen. Met name de invoering van de nieuwe omgevingswet samen met de gemeente Langedijk is een mooie uitdaging de komende periode.

Wat is er leuk aan het werken bij de gemeente Heerhugowaard? Ilja: ‘Je krijgt veel vrijheid in de keuze voor projecten waar je je mee bezighoudt. Er wordt je de ruimte geboden om je kennis goed in te zetten.’ Ook de relatief korte afstand tot het bestuur vindt Ilja prettig. ‘Korte lijnen met het bestuur zijn ook nodig om goed te kunnen adviseren.’ Daarnaast geeft de gemeente veel verantwoordelijkheid aan medewerkers. ‘Kansen mag je zelf pakken. Die verantwoordelijkheid vind ik prettig en kan daar goed mee omgaan.’

Contactinformatie

Bezoekadres
Parelhof 1
1703 EZ HEERHUGOWAARD

Postadres
Postbus 390
1700 AJ HEERHUGOWAARD

telefoon14 072
emailpost@heerhugowaard.nl
websitewww.heerhugowaard.nl