Haal het beste uit jezelf met een coach!

Soms kom je op een punt in je leven waarop je denkt: is dit het nu? Je loopt vast, voelt je ongemakkelijk, niet fit, niet lekker in je vel of je baalt van je baan. Of je werk- en privésituatie is niet in balans. Je bent snel geneigd om te denken: ach, het gaat wel weer over, overal is wel eens wat, ik los het zelf wel op. Tegelijkertijd blijft het knagen en weet je niet hoe je weer richting moet geven aan wat jij wil. Hoe je wat jij niet prettig vindt kunt veranderen.

Coaching helpt

Juist dan kan een coach jou helpen! Door een luisterend oor te bieden, en met je mee te denken wat jij nodig hebt. Eén gesprek kan al voldoende zijn, soms zijn meerdere gesprekken of een langer traject nodig. Coaching is een effectief hulpmiddel om weer in balans te komen met jezelf. Zowel privé als op het werk.

Onze coaches

Onze werkgevers vinden het welzijn van hun medewerkers belangrijk. Maar ook dat ze werk doen waar ze goed in zijn, waarin ze zich kunnen ontwikkelen en dat ze plezier hebben in hun werk. Als medewerkers op hun plek en lekker in hun vel zitten, draagt dat bij aan goede resultaten.

Daarom hebben wij een pool van gediplomeerde coaches, allemaal met hun eigen specialisatie. Ze werken zelf bij een van de aangesloten werkgevers van Werken in Noord-Holland Noord en weten dus hoe het is om bij een WiNHN-organisatie te werken. Ze zijn onafhankelijk, getraind in doorvragen en kunnen jou een spiegel voorhouden om je verder te helpen.

Interesse?

Wil jij graag in contact komen met een van onze coaches en werk je bij een van de aangesloten organisaties van Werken in Noord-Holland Noord? Hieronder stellen zij zich voor en vind je hun contactgegevens.

In verband met de coronamaatregelen vinden gesprekken mogelijk online plaats.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Fiona van Empelen

Wie ben ik?
Ik ben Fiona van Empelen en werk als coördinator Buurtbemiddeling, Klachten (gedragingen), coach en projectleider/ medewerker vastgoed & grondzaken bij gemeente Hollands Kroon. Ik woon in Enkhuizen met twee zonen en een dochter, twee katten en heb een fijne relatie. De interesse voor psychologie is zo’n 15 jaar geleden ontstaan. Eén van mijn kinderen is belast met complexe gedragsproblematiek. Om die reden ben ik onderzoek gaan doen naar gedragsverandering, autisme, ADHD en dwanggedrag. Het heeft mij geleerd te leven in, en om te gaan met ingewikkelde situaties. Naast fulltime werken tuinier ik graag, verbouw ik het één en ander aan mijn huis, zoek ik geregeld de yogamat op, wandel ik en ga ik er graag op uit met partner en/of vrienden.

Wie ben ik als coach?
In mijn functies als coördinator Buurtbemiddeling, Klachten en coach pas ik mijn kennis en vaardigheden toe door onder andere te bemiddelen bij conflicten tussen inwoners en help ik collega’s die vastlopen in werk en/of privé situaties. Na afronding van de HBO-opleiding Algemene Psychologie en Coaching, mag ik mij gediplomeerd coach noemen. Ik geloof in de kracht van overtuiging. En dan wél de positieve! De vraag is hoe ik jou kan helpen. Waar loop je tegen aan? Waar wil je heen en wat heb jij daarvoor nodig? Een puzzel die ik graag samen met jou compleet maak. Hierin maak ik geen onderscheid of je behoefte werk- of privé-gerelateerd is. Het doel bepaal jij en ik help je tot inzicht te komen zodat jij zelfverzekerd verder kan.

Methode
Wat werkt voor jou? Het toepassen van analytische coaching, een directieve of een counselende benadering? Na kennismaking met elkaar, het bespreken van verwachtingen en je onderzoeksvraag helder maken, kiest de methode van coaching zich meestal als vanzelf. Het uitgangspunt is het duiden van je uitdaging door samen, op gelijkwaardig niveau, onderzoek te doen. Tijdens het coaching traject ligt de nadruk op oplossingsgericht denken, het omdenken van probleem naar mogelijkheid en inzicht in de eigen kracht, kennis en kunde. In ons gesprek staat bewustwording centraal. Door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld gedragspatronen, hierin inzicht krijgen, kun je bepalen waar jij verandering in wilt aanbrengen. Jij bepaalt de doelen die je wilt behalen en hoe je dit gaat doen, en daarbij kan ik je helpen. De ervaring leert dat je tot meer in staat bent dan je denkt.

Contactgegevens
Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of stuur een appbericht naar 06-20356574 en ik neem contact met je op.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Wendy Velner

Tijdelijk niet beschikbaar

Wie ben ik?
Mijn naam is Wendy Velner en ik woon en werk op Texel. Ik heb een juridische en P&O achtergrond, ben 15 jaar leidinggevende geweest en heb eind 2017 heel bewust gekozen om terug te keren in het vak waar mijn hart ligt. Drie dagen per week ben ik HRM-adviseur bij de gemeente Texel en daarbuiten heb ik een praktijk voor Reiki en coaching.

Wie ben ik als coach?
Ik ben een ervaren, gediplomeerd en gecertificeerd coach met een eigen praktijk sinds 2008. Ik geniet van groei en ontwikkeling en ik wil daar anderen graag in ondersteunen want:

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf!

Als je het gevoel hebt dat je “vast” zit, als je bewuster in het leven wil staan, als je jezelf verder wil ontwikkelen maar je weet nog niet hoe of waar naar toe dan heb je soms een zetje in de juiste richting nodig. Coaching kan dat zetje zijn.

En wat is dan coaching? Dat hangt af van wat er nodig is, coaching is maatwerk: soms is een luisterend oor voldoende, soms is het een gesprek op een kantoor of een wandeling langs de zee of in het bos. Bij coaching hoort vaak het stellen van de juiste vragen en uiteraard zijn er allerlei beproefde en gecertificeerde methodes en oefeningen.

Methoden
EIK coach (certificaat 2007)
NLP Practitioner (diploma 2008)
NLP Master Coach (diploma 2008)
Body & Mind language (certificaat 2009)
Master Trainer (certificaat 2009)
Jikiden Reiki (certificaten 2018 en 2019)

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Lucie Zwiers

Tijdelijk niet beschikbaar

Wie ben ik?
Mijn naam is Lucie Zwiers. Ik ben 53 jaar en sinds 2001 werkzaam bij Domein Samenleven in Castricum, bij werkorganisatie deBUCH. Op mijn 50e ben ik opnieuw gaan studeren (Coach) omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Wie ben ik als coach?
Als coach ben ik betrokken, onbevooroordeeld en zal ik samen met jou op zoek gaan naar je drijfveren waardoor je vervolgens tot nieuwe inzichten komt. Eventueel met behulp van verschillende soorten oefeningen en huiswerkopdrachten.
Belangrijk is het dat alles mee mag doen; je jeugd, je gezin van herkomst, je schooljaren maar ook je huidige situatie kan juist helpend zijn om tot inzichten te komen. Want alles staat in contact met je wens voor verandering of om die balans terug te vinden tussen privé en werk.

Methoden
Daarbij zal ik onder andere het systemisch werk, transactionele analyse gebruiken. Ik kan oplossingsgericht te werk gaan wanneer nodig, maar ben in ieder geval cliëntgericht.

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via e-mail op luciezwiers@debuch.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Mirjam Smakman

Wie ben ik?
Mijn naam is Mirjam Smakman. Na wat omzwervingen in Noord-Holland Noord, zowel zakelijk als privé, ben ik sinds een aantal jaren, samen met mijn vriend, neergestreken in Heerhugowaard. Op dit moment werk ik met veel plezier als directiesecretaris bij de gemeente Dijk en Waard. Privé vind je mij regelmatig op de golfbaan, zie je mij een rondje wandelen of zit ik thuis op bank of in de tuin te lezen. Ik ga graag samen met familie en vrienden eten, buiten de deur of lekker zelf koken of barbecueën. Verder ben ik gek op IJsland. Ik ben dan ook zeker te porren voor een wandelvakantie door het binnenland of een rondreis met een camper.

Wie ben ik als coach?
Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing in jezelf zit. Ik help je graag om bij deze oplossing te komen. Als coach ben ik oprecht en betrokken en zeg ook wat ik wil zeggen en wat iets met mij doet. Door open te zijn over mijn eigen gedachten, gevoelens en behoeften kom je vaak tot bepaalde inzichten die jou weer een stap verder brengen. In gesprekken kan ik jou laten zien hoe je bijvoorbeeld niet alles hoeft te weten, fouten mag maken, grenzen stelt, confronteert etc.

Methoden
De kracht van het transformationeel coachen is mensen tot inzicht, andere beleving en nieuw gedrag te laten komen, waarbij ik de ander laat zien welke grensverleggende mogelijkheden hij of zij in zich heeft. Als transformationeel coach faciliteer en stimuleer ik, vanuit eigen kracht, bij een ander persoonlijke ontwikkeling. Ik werk van pijnpunt (waar heb je last van), naar het onderliggende werkpunt (wat is het probleem onder het probleem), om vervolgens naar het actiepunt te gaan (wat ga je anders doen). In een coachgesprek zijn we evenwaardig, met andere woorden we zoeken samen naar oorzaken en oplossingen. Jij bent alleen zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Contactgegevens
Heb je een coachvraag of wil je met mij jouw vraag verkennen? Mail of app gerust! Je kunt mij bereiken via m.smakman@dijkenwaard.nl en 06-28363031.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Patty Groen

Wie ben ik?
Mijn naam is Patty Groen en ik werk als directiesecretaris bij de gemeente Schagen. Samen met mijn man en dochter woon ik in Alkmaar. Na mijn opleiding Commerciële Economie aan de HEAO begon ik mijn loopbaan op het vakgebied van Human Resources. Het opzoeken van vernieuwingen en het realiseren van veranderingen lopen als een rode draad door mijn carrière. Omschrijvingen die goed bij mij passen zijn: creatief, betrokken, resultaatgericht, sensitief en enthousiast.

Wie ben ik als coach?
Ik ga uit van jouw (eigen) wijsheid. Door ervaringen kunnen er patronen ontstaan in je communicatie , gedrag en gedachtes, waardoor je op bepaalde gebieden in je leven vastloopt of je het zicht kwijt raakt op wie je werkelijk bent. De oplossing ligt in jou, maar om bij die oplossing te komen, is het soms nodig om de patronen en bagage die je hebt verzameld gedurende je leven te onderzoeken en af te schudden. Samen gaan we hiernaar op zoek en mee aan de slag.

Methoden
Mijn werkwijze kenmerkt zich door een aanpak, die gestoeld is op een combinatie van oosterse en westerse psychologie en filosofie, interactieve psychotherapie en moderne coachpraktijken. Deze aanpak garandeert coaching vanuit een hoofd – hart verbinding.

Iedereen is anders en daarmee is voor mij ook ieder coachingstraject anders. Na een intake gesprek bepalen we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via mail op patty.groen@schagen.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Dirry den Besten

Wie ben ik?
Wat leuk dat je op mijn profiel kijkt. Ik stel me graag kort aan je voor. Mijn naam is Dirry den Besten. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit, de natuur in! Duinen, strand, water, bos of bergen. Ik houd ervan om gezellige momenten te hebben met mijn gezin, familie en vrienden en kan genieten van een boeiend boek en een goede film.

Mijn passie is om jou een stap verder te brengen in je loopbaanontwikkeling. Het geeft mij voldoening om te zien dat iemand een (kleine) stap zet. Veel kleine stapjes is uiteindelijk een grote stap!

Met enthousiasme en spontaniteit doe ik mijn werk. Ik ben pragmatisch, houd van afwisseling en vind het belangrijk dat we de dingen niet zwaarder maken dan ze zijn. Positiviteit en wederzijds vertrouwen zijn voor mij belangrijke graadmeters. Door deze mindset maken we samen het verschil!

In mijn carrière is de rode draad Human Resources waarbij het individu, de mens, centraal staat. Op dit moment ben ik werkzaam als (jongeren)coach bij het Jongerenpunt van de gemeente Den Helder. Dagelijks help ik mensen die antwoorden zoeken op de vragen die terug te leiden zijn naar: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik eigenlijk echt? Maar hoe zet je jezelf in beweging en hoe haal je het beste in jezelf naar boven? Hoe zorg je ervoor dat je zelf aan het stuur zit en jij steeds de beste keuzes maakt voor dat moment?

Wie ben ik als coach?
Wat ik belangrijk vind is eigen invloed. Dit is jouw loopbaantraject en hierbij heb jij de regie. Jij kent jezelf het beste en we gaan samen onderzoeken. Ik in de rol van coach zodat jij tot inzichten komt en dit omzet in acties.

Mijn RESUME:
R: resultaat & respect
E: empathisch & echt
S: spontaan & sportief
U: uniek
M: motivator & meedenker
E: energiek & eerlijk

Methoden
De methodiek die ik gebruik leert je een loopbaanwens te hebben, helpt je tot nadenken over je werktoekomst en te accepteren wat je op dit moment wel en niet kunt realiseren of bereiken.

Je start gelijk op de goede plek in het traject doordat we tijdens de intake jouw loopbaanvraag duidelijk vaststellen door middel van vier aandachtsgebieden: veranderen, kiezen, solliciteren en netwerken.

Eén methode voor jouw loopbaantraject betekent dat je aan de hand van (huiswerk)opdrachten voortdurend kunt (door)bouwen en antwoord krijgt op jouw loopbaanvraag.

De beste investering die je kunt doen, is een investering in jezelf! Wat het jou kost? Tijd en zelfreflectie want het traject zelf is gratis. Durf jij te investeren?

Contactgegevens
Heb je nog vragen of wil je een afspraak inplannen? Je kunt mij bereiken op 06-5008 6068 of via d.den.besten@denhelder.nl