Haal het beste uit jezelf met een coach!

Soms kom je op een punt in je leven waarop je denkt: is dit het nu? Je loopt vast, voelt je ongemakkelijk, niet fit, niet lekker in je vel of je baalt van je baan. Of je werk- en privésituatie is niet in balans. Je bent snel geneigd om te denken: ach, het gaat wel weer over, overal is wel eens wat, ik los het zelf wel op. Tegelijkertijd blijft het knagen en weet je niet hoe je weer richting moet geven aan wat jij wil. Hoe je wat jij niet prettig vindt kunt veranderen.

Coaching helpt

Juist dan kan een coach jou helpen! Door een luisterend oor te bieden, en met je mee te denken wat jij nodig hebt. Eén gesprek kan al voldoende zijn, soms zijn meerdere gesprekken of een langer traject nodig. Coaching is een effectief hulpmiddel om weer in balans te komen met jezelf. Zowel privé als op het werk.

Onze coaches

Onze werkgevers vinden het welzijn van hun medewerkers belangrijk. Maar ook dat ze werk doen waar ze goed in zijn, waarin ze zich kunnen ontwikkelen en dat ze plezier hebben in hun werk. Als medewerkers op hun plek en lekker in hun vel zitten, draagt dat bij aan goede resultaten.

Daarom hebben wij een pool van gediplomeerde coaches, allemaal met hun eigen specialisatie. Ze werken zelf bij een van de aangesloten werkgevers van Werken in Noord-Holland Noord en weten dus hoe het is om bij een WiNHN-organisatie te werken. Ze zijn onafhankelijk, getraind in doorvragen en kunnen jou een spiegel voorhouden om je verder te helpen.

Interesse?

Wil jij graag in contact komen met een van onze coaches en werk je bij een van de aangesloten organisaties van Werken in Noord-Holland Noord? Hieronder stellen zij zich voor en vind je hun contactgegevens.

In verband met de coronamaatregelen vinden gesprekken mogelijk online plaats.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Gert-Jan Brink

Wie ben ik?
Ik ben Gert-Jan Brink, 57 jaar en werk bij gemeente Hollands Kroon. Ik heb 3 volwassen kinderen en ben een trotse opa van 3 kleinkinderen. Ik ben een nuchtere Noord-Hollander met een dienstverlenende instelling. Mijn roots liggen binnen het Sociaal Domein. Ik heb een kleine 20 jaar een leidinggevende functie vervuld bij de gemeentelijke overheid. Na de transformatie naar zelfsturing, ben ik binnen dezelfde organisatie aan de slag gegaan als Projectleider ‘bedrijfsvoering en dienstverlening’. In mijn vrije tijd ben ik een levensgenieter. Goed eten en een goed glas wijn. Stedentrips en er op uit op de motor…

Wie ben ik als coach?
We leven in een hectische wereld. De ontwikkelingen gaan razendsnel. De druk om te blijven presteren is vaak groot en veranderingen zijn aan de orde van de dag….Een coach kan je helpen om zaken helder te krijgen waardoor je weer verder kunt, met jezelf aan het stuur. De transitie naar zelfsturing en de begeleiding van de medewerkers hebben mij in 2015 aangezet tot het volgen van de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner, aan de Alba –academie in Amsterdam. Het omgaan met veranderingsvraagstukken heeft dan ook mijn bijzondere belangstelling.

Methode
Ik ben van mening dat menigeen gebaat is bij een moment van reflectie. Een moment om eens stil te staan bij zaken die er bij jou toe toen. Door te spiegelen, te prikkelen om te ontdekken… je zelf antwoorden te laten vinden op jouw coachvragen help ik je. Met boerenverstand, creatief denken en eigenwijs handelen kom je samen verder!

Dus, heb je behoefte aan een pitstop? Even een reflectiemoment? Individuele aandacht? Hulp in het zelfsturende team? Neem dan contact met mij op!

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via e-mail op GertJanBrink@HollandsKroon.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Carla Antoons

Wie ben ik?
Mijn naam is Carla Antoons, ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Sint Pancras. Bij werkorganisatie deBUCH werk ik als HRM adviseur, waarin ik het domein Inwoners en Ondernemers ondersteun.

Wie ben ik als coach?

“Als je doet wat je leuk vind, dan geeft dit je energie, creativiteit en mooie resultaten. Dit is wat ik iedereen gun.”

Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Daar ben ik nieuwsgierig naar. Ik ga graag samen met jou op zoek naar jouw verhaal. Ik help je aan nieuwe antwoorden door je andere vragen te stellen. Ik ben inzetbaar voor coachvragen en loopbaanvragen.

Loopbaanvragen
Ben jij op zoek naar je droombaan? Zoek jij hulp bij het zoeken van een nieuwe richting wat jouw werk aangaat? Of zou je gewoon eens over deze onderwerpen willen sparren met een ervaren coach? Ik help je graag!

Coachvragen
Is het soms druk in je hoofd met vragen zoals “hoe kan ik zorgen voor een betere werk-privé balans”, “hoe werk ik beter samen met mijn collega’s” of “hoe zorg ik ervoor dat ik gezien wordt in de organisatie waarin ik werk”. We hebben allemaal wel eens een periode dat het minder stroomt. Misschien is de weg voor jou te vol geworden, of verlang je naar nieuwe bestemmingen.

Methoden
Als coach nodig ik je uit om andere wegen in te slaan, even weg van het bekende en vertrouwde. We verkennen nieuwe wegen, waarbij je soms een omweg neemt, jezelf in de parkeerstand zet. Ik spiegel, inspireer en laat je zien dat alles wat je nodig hebt om meer jezelf te zijn al in je zit. Hierbij maak ik gebruik van gesprekken, spelvormen, vragenlijsten en opdrachten. Doel is dat jij jouw route naar en in werk waar je blij van wordt helder hebt.

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via mail op carlaantoons@debuch.nl. Meer informatie over mij vind je op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/carlaantoons/.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Lucie Zwiers

Tijdelijk niet beschikbaar

Wie ben ik?
Mijn naam is Lucie Zwiers. Ik ben 53 jaar en sinds 2001 werkzaam bij Domein Samenleven in Castricum, bij werkorganisatie deBUCH. Op mijn 50e ben ik opnieuw gaan studeren (Coach) omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Wie ben ik als coach?
Als coach ben ik betrokken, onbevooroordeeld en zal ik samen met jou op zoek gaan naar je drijfveren waardoor je vervolgens tot nieuwe inzichten komt. Eventueel met behulp van verschillende soorten oefeningen en huiswerkopdrachten.
Belangrijk is het dat alles mee mag doen; je jeugd, je gezin van herkomst, je schooljaren maar ook je huidige situatie kan juist helpend zijn om tot inzichten te komen. Want alles staat in contact met je wens voor verandering of om die balans terug te vinden tussen privé en werk.

Methoden
Daarbij zal ik onder andere het systemisch werk, transactionele analyse gebruiken. Ik kan oplossingsgericht te werk gaan wanneer nodig, maar ben in ieder geval cliëntgericht.

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via e-mail op luciezwiers@debuch.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Monique Wong Chung

Slogan: “Als ik had gedaan wat anderen zeiden, dan zou ik niet zijn wie ik nu ben”

Wie ben ik?
Ik ben Monique Wong Chung en werk als Business Analist bij Haltewerk. Daarnaast werk ik als coach.
Je leeft je leven, balancerend tussen werk, zorg voor kinderen, partner en mogelijk je ouders en familie. Hoe vul jij je verschillende rollen en verantwoordelijkheden in. Hoe kom jij nog tot jezelf? Durf jij je eigen grenzen te leggen, en afspraken daarover te maken? Hoe ga jij om met ‘het nieuwe normaal’ tijdens en na de Corona crisis? Heb je verdriet, angst, of weet je niet hoe door te leven en te werken? Heb je in je werk ook te maken met het inrichten van de 1,5 afstand economie en de gevolgen van de crisis? Moet je daarover een professionele mening vormen? Allemaal vragen en dilemma’s waar ik je verder mee kan helpen.

Wie ben ik als coach?
Met mij als coach heb je een sparringspartner om:

   •   Zelf leiding te nemen in crisissituaties;
   •   Burn-out te voorkomen en te overwinnen in stressvolle tijden;
   •   Positief te blijven bij onrust om je heen en binnenin jezelf;
   •   Het managen van je persoonlijke leven en je werk;
   •   Of al het andere waarmee je in je hoofd zit.

Sinds 2017 ben ik Certified Professional Co-Active Coach® (CPCC) en aangesloten bij de International Coach Federation (ICF) als Associate Certified Coach (ACC). Daarvoor heb ik een grondig en indringend programma van het Coaches Training Institute gevolgd. Dit programma wordt hoog gewaardeerd in de coaching wereld, en houdt coaching, groepswerk, en supervisie in. Ook ben ik in 2015 bij Schouten & Nelissen gecertificeerd voor het coachen van collega’s.

Methoden
Co-Active Coaching® is intuïtief en effectief, de aanpak bevat actuele inzichten vanuit de positieve psychologie en de wetenschap van het aanleren van nieuw gedrag, kennis en vaardigheden. Eén van de belangrijkste hoekstenen van het Co-Active® model is de focus op de hele mens, niet op één specifiek deel van het leven. Mensen zijn multidimensionaal, en het model werkt bij ieder onderwerp dat de coachee kiest om op gecoacht te worden. Of de coachee nu bijvoorbeeld gecoacht wil worden op zijn of haar houding tijdens vergaderingen, de ontwikkeling van zijn of haar carrière, of relaties. Co-Active Coaching® werkt aan zelfbewustzijn, de relatie met jezelf en anderen, en stimuleert actief stappen te ondernemen naar een vervuld leven.

Wil jij ook:

   •   Het liefst buiten de geijkte of populaire patronen denken en leven?
   •   Je eigenzinnige pad volgen, en leven vanuit je kern en hart?
   •   Omdenken in het werk en in je privéleven?

Neem dan contact met mij op.

Contactgegevens
Je kunt mij bereiken via e-mail op: m.wongchung@haltewerk.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Mirjam Smakman

Wie ben ik?
Mijn naam is Mirjam Smakman. Na wat omzwervingen in Noord-Holland Noord, zowel zakelijk als privé, ben ik sinds een aantal jaren, samen met mijn vriend, neergestreken in Heerhugowaard. Op dit moment werk ik met veel plezier als directiesecretaris bij de werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard. Privé vind je mij regelmatig op de golfbaan, zie je mij een rondje wandelen of zit ik thuis op bank of in de tuin te lezen. Ik ga graag samen met familie en vrienden eten, buiten de deur of lekker zelf koken of barbecueën; helaas zit dat er de laatste tijd niet in. Verder ben ik gek op IJsland. Ik ben dan ook zeker te porren voor een wandelvakantie door het binnenland of een rondreis met een camper.

Wie ben ik als coach?
Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing in jezelf zit. Ik help je graag om bij deze oplossing te komen. Als coach ben ik oprecht en betrokken en zeg ook wat ik wil zeggen en wat iets met mij doet. Door open te zijn over mijn eigen gedachten, gevoelens en behoeften kom je vaak tot bepaalde inzichten die jou weer een stap verder brengen. In gesprekken kan ik jou laten zien hoe je bijvoorbeeld niet alles hoeft te weten, fouten mag maken, grenzen stelt, confronteert etc.

Methoden
De kracht van het transformationeel coachen is mensen tot inzicht, andere beleving en nieuw gedrag te laten komen, waarbij ik de ander laat zien welke grensverleggende mogelijkheden hij of zij in zich heeft. Als transformationeel coach faciliteer en stimuleer ik, vanuit eigen kracht, bij een ander persoonlijke ontwikkeling. Ik werk van pijnpunt (waar heb je last van), naar het onderliggende werkpunt (wat is het probleem onder het probleem), om vervolgens naar het actiepunt te gaan (wat ga je anders doen). In een coachgesprek zijn we evenwaardig, met andere woorden we zoeken samen naar oorzaken en oplossingen. Jij bent alleen zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Contactgegevens
Heb je een coachvraag of wil je met mij jouw vraag verkennen? Mail of app gerust! Je kunt mij bereiken via m.smakman@heerhugowaard.nl en 06-28363031.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Patty Groen

Wie ben ik?
Mijn naam is Patty Groen en ik werk als directiesecretaris bij de gemeente Schagen. Samen met mijn man en dochter woon ik in Alkmaar. Na mijn opleiding Commerciële Economie aan de HEAO begon ik mijn loopbaan op het vakgebied van Human Resources. Het opzoeken van vernieuwingen en het realiseren van veranderingen lopen als een rode draad door mijn carrière. Omschrijvingen die goed bij mij passen zijn: creatief, betrokken, resultaatgericht, sensitief en enthousiast.

Wie ben ik als coach?
Ik ga uit van jouw (eigen) wijsheid. Door ervaringen kunnen er patronen ontstaan in je communicatie , gedrag en gedachtes, waardoor je op bepaalde gebieden in je leven vastloopt of je het zicht kwijt raakt op wie je werkelijk bent. De oplossing ligt in jou, maar om bij die oplossing te komen, is het soms nodig om de patronen en bagage die je hebt verzameld gedurende je leven te onderzoeken en af te schudden. Samen gaan we hiernaar op zoek en mee aan de slag.

Methoden
Mijn werkwijze kenmerkt zich door een aanpak, die gestoeld is op een combinatie van oosterse en westerse psychologie en filosofie, interactieve psychotherapie en moderne coachpraktijken. Deze aanpak garandeert coaching vanuit een hoofd – hart verbinding.

Iedereen is anders en daarmee is voor mij ook ieder coachingstraject anders. Na een intake gesprek bepalen we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Contactgegevens
Ik ben bereikbaar via mail op patty.groen@schagen.nl.

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Dirry den Besten

Wie ben ik?
Wat leuk dat je op mijn profiel kijkt. Ik stel me graag kort aan je voor. Mijn naam is Dirry den Besten. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit, de natuur in! Duinen, strand, water, bos of bergen. Ik houd ervan om gezellige momenten te hebben met mijn gezin, familie en vrienden en kan genieten van een boeiend boek en een goede film.

Mijn passie is om jou een stap verder te brengen in je loopbaanontwikkeling. Het geeft mij voldoening om te zien dat iemand een (kleine) stap zet. Veel kleine stapjes is uiteindelijk een grote stap!

Met enthousiasme en spontaniteit doe ik mijn werk. Ik ben pragmatisch, houd van afwisseling en vind het belangrijk dat we de dingen niet zwaarder maken dan ze zijn. Positiviteit en wederzijds vertrouwen zijn voor mij belangrijke graadmeters. Door deze mindset maken we samen het verschil!

In mijn carrière is de rode draad Human Resources waarbij het individu, de mens, centraal staat. Op dit moment ben ik werkzaam als (jongeren)coach bij het Jongerenpunt van de gemeente Den Helder. Dagelijks help ik mensen die antwoorden zoeken op de vragen die terug te leiden zijn naar: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik eigenlijk echt? Maar hoe zet je jezelf in beweging en hoe haal je het beste in jezelf naar boven? Hoe zorg je ervoor dat je zelf aan het stuur zit en jij steeds de beste keuzes maakt voor dat moment?

Wie ben ik als coach?
Wat ik belangrijk vind is eigen invloed. Dit is jouw loopbaantraject en hierbij heb jij de regie. Jij kent jezelf het beste en we gaan samen onderzoeken. Ik in de rol van coach zodat jij tot inzichten komt en dit omzet in acties.

Mijn RESUME:
R: resultaat & respect
E: empathisch & echt
S: spontaan & sportief
U: uniek
M: motivator & meedenker
E: energiek & eerlijk

Methoden
De methodiek die ik gebruik leert je een loopbaanwens te hebben, helpt je tot nadenken over je werktoekomst en te accepteren wat je op dit moment wel en niet kunt realiseren of bereiken.

Je start gelijk op de goede plek in het traject doordat we tijdens de intake jouw loopbaanvraag duidelijk vaststellen door middel van vier aandachtsgebieden: veranderen, kiezen, solliciteren en netwerken.

Eén methode voor jouw loopbaantraject betekent dat je aan de hand van (huiswerk)opdrachten voortdurend kunt (door)bouwen en antwoord krijgt op jouw loopbaanvraag.

De beste investering die je kunt doen, is een investering in jezelf! Wat het jou kost? Tijd en zelfreflectie want het traject zelf is gratis. Durf jij te investeren?

Contactgegevens
Heb je nog vragen of wil je een afspraak inplannen? Je kunt mij bereiken op 06-5008 6068 of via d.den.besten@denhelder.nl

kruis om de adviseurtekst te sluiten

Natalie Mijts

Wie ben ik?
Een aantal jaren geleden kreeg ik zelf een burn-out. Nooit gedacht dat dit mij zou overkomen. Ik heb mijn werk altijd geweldig gevonden en ik was altijd in staat geweest om alle ballen in de lucht te houden, zowel op het werk als binnen mijn gezin. En toch overkwam het ook mij. De weg terug was intensief, maar ontzettend leerzaam.

Ik heb mijn innerlijke balans gevonden. Daaruit ontstond ook mijn wens om me als coach verder te gaan specialiseren in vitaliteit. Om andere mensen te faciliteren om uit een situatie van stress en burn-out te komen. Om weer helemaal in hun eigen kracht te gaan staan en de innerlijke balans terug te vinden. Maar ook om leidinggevenden te helpen om verzuim te voorkomen en grip te krijgen op de werkdruk- en stressbeleving binnen hun team. Werken aan preventie van verzuim.

Mijn ervaring als HR-adviseur, leidinggevende en coach zijn een optimale mix om als stress en burn-out coach een verschil te kunnen maken voor de betreffende medewerker en de organisatie. Ik ken alle kanten van de medaille en kan in alle fases (van preventie tot re-integratie & terugvalpreventie) effectieve begeleiding bieden.

Wie ben ik als coach?
Als coach loop ik een tijdje met je mee op jouw pad. Ik help je om inzicht te krijgen in jouw situatie en een leven te creëren die bij jou past en waarin jij gelukkig bent. Andere keuzes maken en ander gedrag aanleren vraagt tijd. Bewustwording is de eerste stap in dit proces en dan is het ook vooral doen. Jouw leven is je leerschool, daar gebeurt het.

Aan een burn-out of stressklachten liggen een aantal kwaliteiten ten grondslag, zoals doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel of van betekenis willen zijn voor anderen. Het is de kunst om alles dat al in jou zit in jouw voordeel in te zetten. Weer goed voor jezelf te gaan zorgen en de voor jou juiste keuzes te maken. Ik leer je om op een andere manier naar zaken te kijken en er anders mee om te gaan.

Aan het eind van het traject heb je weer energie om te doen wat je graag wilt doen, voel je je meer ontspannen, is de druk van alles ‘moeten’ eraf en is er weer rust en ruimte in je hoofd. Je kunt weer van de dingen genieten en kan het leven leiden dat jij graag wilt.

Welke coachmethodieken gebruik ik?
Iedere situatie is anders en dit vraagt altijd om maatwerk. Gedurende het traject worden verschillende methodieken ingezet en wordt gewerkt met verschillende werkbladen.

Globaal bestaat een traject uit 3 fases. In het begin van het traject werken we voornamelijk aan het opladen. We focussen ons op het verlagen van je spanningsniveau en het verhogen van je energieniveau.

In de tweede fase staat het oplossen van de situatie en jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. We gaan na wat jij wilt, wat jij belangrijk vindt en wat jij nodig hebt om weer gezond verder te kunnen. We werken vanuit jouw eigen persoonlijkheid en kwaliteiten naar herstel.

In de derde fase ligt de nadruk op het oppakken van alles dat je graag in je leven een plek wilt geven. Ruimte voor jezelf, je gezin, je werk, je sociale leven, je sport, etc. In deze fase zit ook de volledige re-integratie naar het werk en is er aandacht voor terugvalpreventie.

Contactgegevens
Je kunt mij bereiken op (0229) 548 342 of (06) 501 64 627 of via N.Mijts@Koggenland.nl