Logo Gemeente Schagen schaduw
Gemeente Schagen

Werken bij gemeente Schagen

Gemeente Schagen, met 46.000 inwoners in 25 (dorps)kernen en stad Schagen, verenigt stad, strand en platteland; een veelzijdig gebied.
 
Stad Schagen is een levendig stadje met winkels, horeca en terrassen. Ten westen ervan ligt een laaggelegen poldergebied tot aan de zee: de Zijpe. Bekend om de bollenteelt, elk voorjaar heeft het land vele kleuren dankzij de velden vol tulpen. De kustlijn is 14 kilometer lang. Zomers komen hier (inter)nationale gasten genieten van strand en zee.

De pittoreske dorpjes hebben kleinschalige voorzieningen voor jong en oud, agrarische (kool)teelt en daaraan verbonden bedrijven.

Als gemeente staan wij heel dicht bij de inwoners. Daarbij hebben we een opmerkelijke visie: alles wat wij doen en laten moet bijdragen aan het geluk van onze inwoners en ondernemers. Als jij denkt dat dit een goed idee is, dat je zelf ook wilt uitdragen, dan is gemeente Schagen vast wat voor je.
 
Ga jij erop uit om nieuwe manieren van samenwerken  te ontdekken en doe je dat het liefst samen met inwoners en collega’s? Ben jij de schakel tussen inwoner en gemeente Schagen en durf je daarbij ondernemend, proactief en innovatief te zijn? Dan is werken bij gemeente Schagen echt iets voor jou!

Medewerkers bij Gemeente Schagen

Nico Swellengrebel

Gemeentesecretaris

Nico Swellengrebel

Gemeentesecretaris

Ik denk dat ik kan bijdragen aan het geluk van mensen.

Dat kan een gemeente echt. De wetenschap zegt het: het functioneren van de overheid heeft invloed op het menselijk geluk. Maar dan moet het wel een goede overheid zijn; een verstandige, betrouwbare en wijze overheid. Streng als het moet, maar rechtvaardig.
 
Wij willen een flexibele organisatie zijn, die kan inspelen op ontwikkelingen. We hebben minder inkomsten en we willen, indien mogelijk,  de lasten voor inwoners en bedrijven niet verhogen. We willen wél kwaliteit en resultaat leveren.
 
Het belang van medewerkers
Wat onze gemeentelijke organisatie nodig heeft, zijn jonge mensen, flexibel, niet vastgeroest. Die niet in hokjes en functies denken. De dynamiek en de rollen die je pakt, zijn van groot belang voor de bijdrage die je kunt leveren aan alle mensen binnen de gemeente. Ze zijn belangrijker dan de structurele positie die je hebt. We willen hier mensen hebben die kansen zien en ook hun kansen grijpen. Young professionals, die thuis zijn met de nieuwste kennis en technieken, die hebben we nodig. We leiden graag de medewerker van de toekomst op.

Contactinformatie

Bezoekadres
Laan 19
1741 EA SCHAGEN

Postadres
Postbus 8
1740 AA SCHAGEN

telefoon(0224) 210 400
emailgemeente@schagen.nl
websitewww.schagen.nl