Logo Gemeente Texel schaduw
Gemeente Texel

Werken op Texel

De kans van je leven. Texel heeft alles, de schitterende natuur, de ruimte en de veelzijdigheid. Bij de gemeente Texel werken we voor de mensen op het eiland: academici, agrariërs, asielzoekers, expats, kottervissers, ondernemers, toeristen/gasten, mensen met een hulpvraag en mensen thuis. Korte lijntjes, direct contact en de breedte van de functies zijn kenmerkend voor werken bij de gemeente Texel. Samen zetten we ons in voor een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Zet je talenten in en maak deel uit van een dynamisch en lerend team met werkvelden die volop in ontwikkeling zijn. In een functie groeien, bijscholen en doorgroeien het is allemaal mogelijk als jij voor ons degene bent die we zoeken. Bestuurlijke zelfstandigheid, samenwerking met externe partijen en medewerkers die doen waar ze goed in zijn staan bij de gemeente Texel hoog in het vaandel. Ben je geïnteresseerd in werken bij de gemeente Texel? Maak een afspraak, stap op de boot en kom eens kijken! Je bent er zo. We verwelkomen je graag.

Nieuwste vacatures

Toezichthouder/BOA

Medewerkers Gemeentewinkel

Medewerkers bij Gemeente Texel

Denise Willemstein

Procesadviseur

Eline Groenink

Medewerker Gemeentewinkel

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten

Denise Willemstein

Procesadviseur

Er is een cultuur waarin talent wordt herkend en gekoesterd

Ik had nooit gedacht dat ik het werken bij een overheidsorganisatie zo leuk zou vinden, zegt Denise Willemstein (47). Ik ben kunsthistoricus geweest en ondernemer in webzaken. En nu dus ambtenaar. Ik dacht eigenlijk dat ik er maar een jaar of drie zou werken en dan weer verder zou gaan. Maar inmiddels ben ik niet weg te slaan bij de gemeente en werk er al weer 10 jaar.

Ik blijf omdat er genoeg te ondernemen valt – dat zit een beetje in mijn aard. Er is inmiddels een cultuur waarin talent wordt herkend en gekoesterd. Natuurlijk zijn er ook dingen die wat minder zijn. Het helpt als je geduld hebt (dat heb ik overigens niet, zegt ze lachend). Humor helpt trouwens ook.

Ik ben begonnen als adviseur digitale dienstverlening en heb me daarnaast beziggehouden met zaakgericht werken. Daarna ben ik met Lean-optimalisaties begonnen en met het begeleiden van sessie (we scrummen wat af). Ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen en ben dan ook blij dat ik vanaf april bij de omgevingswet kan helpen. Dat is een nieuwe rol voor me als procesadviseur, of zoals een collega het noemde: verwonderambtenaar.

En dat is dan toch wel het mooie van gemeente Texel: er is ambitie en je krijgt de kans om te groeien.

Eline Groenink

Medewerker Gemeentewinkel

Bij publiekszaken hoef je je geen moment te vervelen

Tijdens mijn opleiding; Juridische dienstverlening mocht ik stage lopen bij de gemeente Texel. In de eerste stageweken heb ik bij verschillende afdelingen meegelopen. Van Burgerzaken, het sociaal team tot onze gemeente buitendienst, Op elke afdeling werd ik even vriendelijk ontvangen! Door het kennismaken met verschillende afdelingen binnen onze gemeente heb ik een goed beeld gekregen van wat er allemaal speelt binnen en buiten het gemeentehuis.

Bij de gemeente Texel heb ik mezelf vanaf dag 1 welkom en thuis gevoeld! Kennelijk was dit wederzijds want na het behalen van mijn diploma kreeg ik een contract aangeboden bij de afdeling publiekszaken. En na een half jaar is dat contract omgezet naar een vaste aanstelling! Bij publiekszaken hoef je je geen moment te vervelen. Het werk en het takenpakket is breed en afwisselend. Dat is een voordeel van het werken bij een kleine gemeente. Het takenpakket is ruim en de lijnen met andere afdelingen, burgers en het bestuur zijn kort. Kortom, ik hoef mezelf voorlopig nog niet te vervelen binnen gemeente Texel.

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten

De liefde voor het eiland vind je ook terug in de organisatie

Gemeente Texel kwam eind 2017 op mijn pad na een commercieel uitstapje en eerder voor twee andere gemeentes te hebben gewerkt. Werken bij een eilandgemeente verschilt natuurlijk wel van een baan bij een gemeente op het vaste land en dat bedoel ik in positieve zin. Ten eerste vaar ik ’s ochtends naar mijn werk, een relaxed begin van de werkdag terwijl een ander in de file staat. Wat mijzelf ook steeds weer opvalt is hoe vaak er gevraagd wordt wanneer ik ga verhuizen naar Texel. Dat komt omdat Texelaars ervan overtuigd zijn dat hun eiland de mooiste plek op aarde is. De Lonely Planet is het daar trouwens aardig mee eens. Het zegt genoeg over de liefde voor het eiland en dat vind je ook terug in de organisatie: een no-nonsense cultuur met oog voor elkaar en het beste voor hebben met Texel, dat maakt mensen betrokken. De gemeente staat dan ook heel dichtbij de inwoners.

Op Texel werken we in een relatief kleine teams: je kent elkaar goed en dat maakt het werken leuk, maar ook gemakkelijker door de korte lijnen en collegialiteit. Via het team projectassistentie ben ik inmiddels bij grondzaken terechtgekomen, een onbekend terrein voor mij. Ook dat is Texels, je krijgt de kans en het vertrouwen om je verder te ontwikkelen, ook op nieuwe interessante vakgebieden.

Contactinformatie

Bezoekadres
Emmalaan 15
1791AT DEN BURG

Postadres
Postbus 200
1790AE DEN BURG

telefoon0222 - 362121
emailgemeente@texel.nl
websitewww.texel.nl