Logo Gemeente Texel schaduw
Gemeente Texel

Werken op Texel

De kans van je leven. Texel heeft alles, de schitterende natuur, de ruimte en de veelzijdigheid. Bij de gemeente Texel werken we voor de mensen op het eiland: academici, agrariërs, asielzoekers, expats, kottervissers, ondernemers, toeristen/gasten, mensen met een hulpvraag en mensen thuis. Korte lijntjes, direct contact en de breedte van de functies zijn kenmerkend voor werken bij de gemeente Texel. Samen zetten we ons in voor een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Zet je talenten in en maak deel uit van een dynamisch en lerend team met werkvelden die volop in ontwikkeling zijn. In een functie groeien, bijscholen en doorgroeien het is allemaal mogelijk als jij voor ons degene bent die we zoeken. Bestuurlijke zelfstandigheid, samenwerking met externe partijen en medewerkers die doen waar ze goed in zijn staan bij de gemeente Texel hoog in het vaandel. Ben je geïnteresseerd in werken bij de gemeente Texel? Maak een afspraak, stap op de boot en kom eens kijken! Je bent er zo. We verwelkomen je graag.

Medewerkers bij Gemeente Texel

Denise Willemstein

Procesadviseur

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten

Niels Oosterbaan

Klantmanager WMO

Denise Willemstein

Procesadviseur

Er is een cultuur waarin talent wordt herkend en gekoesterd

Ik had nooit gedacht dat ik het werken bij een overheidsorganisatie zo leuk zou vinden, zegt Denise Willemstein (47). Ik ben kunsthistoricus geweest en ondernemer in webzaken. En nu dus ambtenaar. Ik dacht eigenlijk dat ik er maar een jaar of drie zou werken en dan weer verder zou gaan. Maar inmiddels ben ik niet weg te slaan bij de gemeente en werk er al weer 10 jaar.

Ik blijf omdat er genoeg te ondernemen valt – dat zit een beetje in mijn aard. Er is inmiddels een cultuur waarin talent wordt herkend en gekoesterd. Natuurlijk zijn er ook dingen die wat minder zijn. Het helpt als je geduld hebt (dat heb ik overigens niet, zegt ze lachend). Humor helpt trouwens ook.

Ik ben begonnen als adviseur digitale dienstverlening en heb me daarnaast beziggehouden met zaakgericht werken. Daarna ben ik met Lean-optimalisaties begonnen en met het begeleiden van sessie (we scrummen wat af). Ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen en ben dan ook blij dat ik vanaf april bij de omgevingswet kan helpen. Dat is een nieuwe rol voor me als procesadviseur, of zoals een collega het noemde: verwonderambtenaar.

En dat is dan toch wel het mooie van gemeente Texel: er is ambitie en je krijgt de kans om te groeien.

Jolanda Geerlings

Medewerker grondzaken en projecten

De liefde voor het eiland vind je ook terug in de organisatie

Gemeente Texel kwam eind 2017 op mijn pad na een commercieel uitstapje en eerder voor twee andere gemeentes te hebben gewerkt. Werken bij een eilandgemeente verschilt natuurlijk wel van een baan bij een gemeente op het vaste land en dat bedoel ik in positieve zin. Ten eerste vaar ik ’s ochtends naar mijn werk, een relaxed begin van de werkdag terwijl een ander in de file staat. Wat mijzelf ook steeds weer opvalt is hoe vaak er gevraagd wordt wanneer ik ga verhuizen naar Texel. Dat komt omdat Texelaars ervan overtuigd zijn dat hun eiland de mooiste plek op aarde is. De Lonely Planet is het daar trouwens aardig mee eens. Het zegt genoeg over de liefde voor het eiland en dat vind je ook terug in de organisatie: een no-nonsense cultuur met oog voor elkaar en het beste voor hebben met Texel, dat maakt mensen betrokken. De gemeente staat dan ook heel dichtbij de inwoners.

Op Texel werken we in een relatief kleine teams: je kent elkaar goed en dat maakt het werken leuk, maar ook gemakkelijker door de korte lijnen en collegialiteit. Via het team projectassistentie ben ik inmiddels bij grondzaken terechtgekomen, een onbekend terrein voor mij. Ook dat is Texels, je krijgt de kans en het vertrouwen om je verder te ontwikkelen, ook op nieuwe interessante vakgebieden.

Niels Oosterbaan

Klantmanager WMO

Texel biedt volop mogelijkheden en kansen voor de werknemers

Sinds juli 2016 ben ik werkzaam als klantmanager Wmo binnen het Sociaal Team van de gemeente Texel. In mijn werk sta ik in contact met de inwoners van Texel die, door een beperking, een hulpvraag hebben. Deze vragen lopen zeer uiteen van een aanvraag voor een rolstoel tot een bouwkundige aanpassing van een woning. Het is, onder andere, onze taak om ervoor te zorgen dat de burgers langer zelfstandig kunnen wonen en daarnaast kunnen participeren in onze samenleving.

De gemeente Texel biedt volop mogelijkheden en kansen voor de werknemers. Er is ruimte en aandacht voor ontwikkeling en scholing binnen je eigen vakgebied. De kleinschaligheid van de organisatie maakt dat we elkaar als collega’s makkelijk kunnen bereiken. Vanuit mijn eigen functie heb ik bijvoorbeeld regelmatig contact met collega’s van burgerzaken of openbare orde en veiligheid. Die korte lijnen werken erg prettig en is een kracht binnen onze organisatie. Als ‘overkanter’ reis ik dagelijks op en neer met de TESO, zeker in de zomer voelt het net alsof je op vakantie bent. Lekker buiten in het zonnetje over het Marsdiep, wie wil dat nou niet?!      

Contactinformatie

Bezoekadres
Emmalaan 15
1791AT DEN BURG

Postadres
Postbus 200
1790AE DEN BURG

telefoon0222 - 362121
emailgemeente@texel.nl
websitewww.texel.nl