Logo Veiligheidsregio Noord-Holland Noord
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Ons motto ‘Samen Hulpvaardig’ stroomt door onze aderen

Leed en schade voorkomen en beperken. Dat is wat wij willen als veiligheidsregio. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, ondernemers en onze ketenpartners. Onze meest bekende onderdelen zijn de brandweer, de ambulance en 112 (de meldkamer). We hebben bijna 1700 medewerkers, waaronder ook 1200 brandweervrijwilligers. Deze mensen zetten zich in voor veiligheid van mens en dier van 17 gemeenten in de kop van Noord-Holland: van Castricum tot Texel. Ons werk vraagt om een goede samenwerking, dus ons motto ‘Samen Hulpvaardig’ stroomt door onze aderen.
Onze medewerkers geven voorlichting op scholen over hoe je brand kunt voorkomen, helpen radicalisering te stoppen, redden mensen die ernstig ziek of gewond zijn, blussen een brand, zorgen dat de traumahelikopter eraan komt, laten als het nodig is sirenes afgaan, reanimeren mensen, gaan aan de slag bij langdurige uitval van drinkwater of stroom, zorgen voor brandveilige gebouwen, adviseren over hoe evenementen zo veilig mogelijk georganiseerd kunnen worden en doen nog veel meer! Kortom, geen dag is hetzelfde.

Bij onze organisatie werken zeven onderdelen met elkaar samen. Dat zijn de brandweer, ambulancezorg, de gemeenschappelijke meldkamer, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Risico- en crisisbeheersing, het Zorg- en Veiligheidshuis en bedrijfsvoering. Op onze website kun je meer lezen over deze verschillende onderdelen.

Ons hoofdkantoor staat vlakbij station Alkmaar-Noord. We delen dit mooie gebouw met GGD Hollands Noorden. Natuurlijk werken onze medewerkers ook op andere locaties door onze hele regio. Bijvoorbeeld in een van onze 52 brandweerkazernes, op de meldkamer, op een van de ambulanceposten of vanuit huis.

Wij willen tot één van de best presterende regio’s in Nederland behoren. Daarom zoeken wij geregeld nieuw talent. Ook stagiairs zijn van harte welkom. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar wens@vrnhn.nl, dan gaan we binnen onze organisatie op zoek naar mogelijkheden. Je kunt ons ook volgen op Twitter @VRNHN of op Facebook.

Foto: ​Maurice Amoureus

Contactinformatie

Bezoekadres
Hertog Aalbrechtweg 22
1823 DL ALKMAAR

Postadres
Postbus 416
1800 AK ALKMAAR

telefoon072 567 50 10
emailwens@vrnhn.nl
websitewww.vrnhn.nl