Logo Halte Werk
Halte Werk

Vernieuwende professionals met een service-mentaliteit

Halte Werk is de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL). Halte Werk biedt klanten arbeidskansen, hulp en financiële ondersteuning als zij zelf niet een volledig minimuminkomen kunnen verdienen. Wij werken op het gebied van handhaving, zelfstandigen, jongeren en schuldhulpverlening ook voor andere gemeenten.

De taak van Halte Werk is omvangrijk: zoveel mogelijk inwoners van de HAL-gemeenten naar arbeidsvermogen ‘te werk’ helpen. Onze ambitie is niet gering: gestart om inwoners nog sneller, efficiënter en beter van dienst te zijn.

Wij zijn een jonge organisatie die zich nog volop ontwikkelt. Voor onze medewerkers betekent dit dat zij veel kansen krijgen om mee te denken. Ze hebben een hoog kennisniveau en zijn servicegericht naar de klant, maar ook naar elkaar.

Wij zoeken collega's met de durf en vaardigheid om nieuwe mogelijkheden te zien. Wij bieden naast een eigen inbreng, veel werkplezier en de mogelijkheid om werk en privé met elkaar te combineren. 
Bekijk onze website voor meer informatie. 

Nieuwste vacatures

Medewerkers bij Halte Werk

Esther Mak

Klantmanager

Thalita Smink

Klantverwijzer Telefonie

Esther Mak

Klantmanager

Bij de nieuwe organisatie Halte Werk wordt ook de inzet en betrokkenheid van de medewerkers gevraagd, wat hier werken erg leuk maakt.

In 1998 ben ik vanuit mijn stage bij een gemeente als bijstandsconsulente begonnen en ben daarna het werkveld niet meer uitgegaan. In 2005 ben ik bij de gemeente Alkmaar komen werken als bijstandsconsulent 27+. In 2015 is de afdeling Werk, Participatie en Inkomen van de gemeente Alkmaar overgegaan in Halte Werk. Dit is een samenwerkingsverband van de Sociale Diensten van de gemeente Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Halte Werk is een organisatie waarbij nadruk wordt gelegd op flexwerken. Dit biedt de mogelijkheid om thuis te werken en je werktijden flexibel in te delen. Hierdoor is het ook makkelijker om aan te sluiten op de doelgroep waarmee je werkt, zoals op locatie werken.

Per 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het Jongerenloket van Halte Werk. Hierbij richt ik mij specifiek op de doeltroep van 16 tot 23 jaar afkomstig van praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en Entree onderwijs (MBO1). Voor deze doelgroep werken wij nauw samen met de scholen zodat er een warme overdracht kan plaatsvinden op het moment dat het op school niet lukt of er geen passende uitstroom is. Daarnaast speelt er veel rond het vraagstuk 18-/ 18+ waardoor er goede samenwerking is met de afdelingen jeugd en WMO.

Het is een veelzijdige functie, met veel vraag om maatwerk, wat dit werk zo leuk maakt. Mooi is om deze jongeren weer perspectief te bieden en stappen te zien maken, al is het maar een kleine stap!

Thalita Smink

Klantverwijzer Telefonie

Ik krijg de mogelijkheid om mij te ontwikkelen en leer elke dag nieuwe dingen.

In 2015 kwam ik zelf in de bijstand terecht. Ik werd uitgenodigd om een traject te volgen via het WerkgeversServicepunt (WSP, toen nog Matchpoint ). Hier heb ik veel geleerd over hoe ik mezelf moet presenteren, solliciteren, brieven schrijven enz. Begin 2016 kreeg ik via mijn jobcoach van het WSP, de mogelijkheid om bij Halte Werk te solliciteren op de afdeling Administratie.

In 2017 heb ik binnen de organisatie gesolliciteerd op de functie van Klantverwijzer Telefonie. Op deze afdeling heb ik ontzettend veel geleerd over de Participatiewet en alle afdelingen binnen Halte Werk. Er komen veel verschillende vragen bij onze afdeling binnen. Dat komt ook omdat elke klant of situatie anders is. Omdat ik zelf in de bijstand heb gezeten kan ik mij goed inleven in de situatie van de klant. Ik vind dat dat mijn werk ten goede komt.

Ik ben heel blij met mijn baan bij Halte Werk. Ik krijg de mogelijkheid om mij te ontwikkelen en leer elke dag nieuwe dingen. Halte Werk is een knusse organisatie waar iedereen elkaar kent. En dat geeft mij een fijn en vertrouwd gevoel. Ook biedt de organisatie veel mogelijkheden voor werknemers. Je kunt diverse opleidingen volgen, interne stages bij andere afdelingen, thuiswerken als dat voor jouw functie mogelijk is en er zijn goede arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie

Bezoekadres
Mallegatsplein 10
1815 AG ALKMAAR

Postadres
Postbus 8002
1802 KA ALKMAAR

telefoon14 072
emailpost@haltewerk.nl
websitewww.haltewerk.nl