Logo De BUCH
De BUCH

Werken bij de BUCH

De BUCH werkt voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Vier zelfstandige gemeenten, met één gezamenlijke ambtelijke organisatie. En dat in een groen gebied aan de kust van Noord-Holland, tussen zee en Alkmaarder- en Uitgeestermeer, rijk aan strand, duinen, bos en polder. Met als unieke plekken onder meer het kunstenaarsdorp Bergen, het Heilooër Bos en eiland De Woude. Natuur, landschap en uitstekende faciliteiten voor recreatie staan dan ook centraal in de BUCH.
 
De vier gemeenten hebben opgeteld zo’n 101.000 inwoners. Ze wonen in Schoorl, Bergen, Egmond, Heiloo, Limmen, Akersloot, Castricum en Uitgeest. De inwoners zijn even divers als hun omgeving: jong en oud, forensen en agrariërs, Randstedelingen en dorpelingen. Ze zijn veelal betrokken en kritisch.De organisatieVanuit de vier gemeentehuizen werken in totaal bijna 800 gemotiveerde en zelfstandige medewerkers bij de BUCH. De organisatie bestaat uit zeven domeinen: Inwoners en Ondernemers, Ruimtelijke Ontwikkeling, Wijkbeheer, Samenleven, Civiele Werken en Verkeer, Bestuursstaf en Bedrijfsvoering. En acht gebiedsregisseurs vormen de eenheid ‘Buiten’. Zij zijn per dorp de verbindende schakel tussen inwoners en organisatie.
 
We willen bij de beste dienstverleners van Nederland horen: snel, deskundig en betrouwbaar. Daarom organiseren we de dienstverlening dichtbij onze inwoners, instellingen, organisaties en bedrijven. Onze lijfspreuk is dan ook: Wees de inwoner!

Werken bij de BUCH
We werken volgens het concept van flexwerken en met flexibele werktijden. Privé en werk zijn daardoor goed te combineren. We geven medewerkers hiermee de ruimte en de faciliteiten om de eigen verantwoordelijkheid te nemen, de samenwerking op te zoeken en op een efficiënte manier de afgesproken resultaten te halen. Verder stimuleren we medewerkers om ondernemend te zijn, om met innovatieve ideeën en initiatieven te komen. De inwoners staan centraal en niet onze eigen processen.

De medewerker
We verwachten dat je je herkent in de kernwaarden van de organisatie: samenwerkend, professioneel, innoverend en verbindend. Bij de uitvoering van je werk zijn deze waarden leidend. En altijd met het doel om een glimlach op het gezicht van de inwoner te krijgen. Om dit te bereiken haal je buiten naar binnen, denk je out of the box, durf je verantwoordelijkheid te nemen en ben je flexibel. Je werkt digitaal waar het kan.
 
Ook op het gebied van je eigen loopbaan, verwachten we eigen regie en ondernemerschap. Van ons als organisatie mag je verwachten dat wij je daarin ondersteunen. 

Bezoekadres:
Gemeentehuis Bergen: Jan Ligthartstraat 4, Alkmaar
Gemeentehuis Uitgeest: Middelweg 28, Uitgeest
Gemeentehuis Castricum: Raadhuisplein 1, Castricum
Gemeentehuis Heiloo: Raadhuisplein 1, Heiloo

Medewerkers bij De BUCH

Martijn Bak

Medewerker vergunningen WABO

Onur Yilmaz

Helpdeskmedewerker Automatisering

Ilse Vegt

procesregisseur Civiele Werken

Martijn Bak

Medewerker vergunningen WABO

Bij de BUCH werk je aan kwaliteit

 

‘In mijn werk ben ik de verbindende factor tussen beleid en de klant. Soms is het een hele puzzel om het initiatief dat er ligt te vergunnen met ons beleid, de landelijke regels én de wensen van de klant. Maar het geeft zo’n goed gevoel als het lukt en alle partijen tevreden zijn.’

‘Er gebeuren veel interessante dingen in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Er is hoogwaardige bebouwing, een centrumgebied dat in ontwikkeling is en ook nieuwbouwprojecten. Mensen bouwen of verbouwen ook hun eigen woning. Je werkt mee aan het totaal plaatje van het gebied. Het helpt dan als je weet waar het bouwplan komt en wat de typische eigenschappen zijn van zo’n gebied.’

‘Bij de BUCH werk je aan kwaliteit. Je gaat in gesprek met klanten om  te kijken hoe hun wensen passen bij ons beleid. Het is een jonge en dynamische organisatie. Je merkt dat er hard aan gewerkt wordt om na wat opstartproblemen goed door te pakken om een efficiencyslag te maken. Dankzij de flexibele werktijden kan ik mijn werk goed combineren met mijn gezin. En dankzij de laptop en smartphone kan ik prima op verschillende plekken werken. In één van de gemeentehuizen, bij de klant of thuis. Via onze eigen Academie krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. In je eigen vakgebied, maar ook daar buiten.’

Onur Yilmaz

Helpdeskmedewerker Automatisering

We werken hard met een glimlach

 

‘In mijn werk kom ik een hoop uitdagingen tegen. Als ik die dan weet op te lossen, geeft me dit voldoening in mijn werk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.’

‘Wij werken echt aan het bouwen van de BUCH. Vorig jaar hebben we het functioneel systeem gebouwd en nu zijn we dit aan het finetunen. Daarnaast help ik via de helpdesk collega’s met het uitzoeken van hun vragen. Ik help ze graag verder, zodat zij ook weer snel aan het werk kunnen voor onze gemeenten.’

‘Ik werk in een goed team. We zijn de hele dag met serieus werk bezig. Maar er is ook humor op de werkvloer. Dat is belangrijk. We werken hard met een glimlach. Binnen de organisatie krijg ik de kans om me te ontwikkelen. Bij mijn leidinggevende heb ik aangegeven waar ik naartoe wil groeien en nu volg ik daar de opleidingen voor die nodig zijn.’

 

Ilse Vegt

procesregisseur Civiele Werken

In een grote werkorganisatie is het een uitdaging om een verbinding te maken tussen de verschillende processen en afdelingen.

“Ik ben afgestudeerd als Civiel Ingenieur aan de universiteit Delft en in mei 2010 bij de gemeente Bergen begonnen als civiel technicus. Daarvoor werkte ik bij TNO. Het leek me leuk om bij een gemeente praktisch aan de slag te gaan en dichtbij mijn woonplaats Alkmaar te werken.

Ik heb met veel plezier bij de gemeente Bergen gewerkt en nu bij de BUCH. Ik heb altijd aangegeven dat ik de ambitie had om door te groeien, maar wilde wel eerst mijn promotie aan de Technische Universiteit Delft afronden. Dat viel nu toevallig tegelijk met de start van de BUCH, dus dat kwam mooi uit.

De uitdaging in mijn nieuwe functie is de combinatie van inhoud en aansturen. Dat lijkt me leuk. Zo blijf je betrokken bij dagelijkse werkzaamheden, maar heb ik een grotere verantwoordelijkheid.

In een grote werkorganisatie is het een uitdaging om een verbinding te maken tussen de verschillende processen en afdelingen. Ik ben meer een spin in het web geworden. Een leuke en spannende uitdaging.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Raadhuisplein 1
1902 CA CASTRICUM

telefoon14 0251
emailsolliciteren@debuch.nl
websitewerkenbij.debuch.nl