Nieuws:

Breng de zomer in je loopbaan: 7 redenen om te kiezen voor een baan bij de overheid!

Door: Saskia van Putten | 3 juli 2023 - 15:54
Breng de zomer in je loopbaan: 7 redenen om te kiezen voor een baan bij de overheid!

Het is bijna zomer en de vakantietijd komt in zicht. Een uitstekende periode om na te denken over je loopbaan. Je hoofd komt tot rust, en je hebt alle ruimte om na te denken over wat jij nu eigenlijk wilt.

Zit je nog op je plek? Haal je nog voldoening uit je werk? Of wordt het tijd voor een frisse zomerbries door je carrière en eens rond te kijken voor andere mogelijkheden? Misschien ben je net afgestudeerd en je nog volop aan het oriënteren. Een baan als ambtenaar kan zomaar iets voor jou zijn, want het is veelzijdiger en verrassender dan weleens gedacht wordt. In dit artikel geven we je 7 redenen om te kiezen voor een baan bij de overheid in Noord-Holland Noord!
 

#1 Jij draag jouw steentje bij aan de maatschappij!
Als ambtenaar sta je middenin de samenleving. Met jouw werk kun jij  het verschil maken in het leven van burgers en ondernemers. Bijdragen aan een prettige woon- en leefomgeving voor iedereen. Maar ook je steentje bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen en vraagstukken. Jij zorgt met jouw werk voor de burger!

#2 Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende banen!
Van ambtenaren wordt vaak gedacht dat ze saai en stoffig werk doen, maar het tegendeel is waar. Bij de overheid barst het van de toffe banen in allerlei vakgebieden. Bij alles wat er buiten gebeurt, van zorg tot economie & toerisme, van duurzaamheid tot werken in de buitenruimte en van onderwijs tot jeugd- en gezinszorg, draag jij als ambtenaar een steentje bij.

#3 Impact maken door beleid te maken!

Als (beleids)ambtenaar ontwikkel je beleid op verschillende niveaus. Je draagt bij aan het vormgeven van wetten, regelgeving en richtlijnen die invloed hebben op een breed scala aan kwesties, van milieu en gezondheidszorg tot onderwijs en economie.

#4 Jij draagt bij aan een rechtvaardige en evenwichtige samenleving!

Misschien denk je: Huh, hoezo dan?! Nou, ambtenaren spelen een cruciale rol bij het beschermen van het publieke belang. Zoals bijvoorbeeld het waarborgen van veiligheid tijdens evenementen en het bevorderen van eerlijke concurrentie. Maar ook als het gaat om het behouden van cultureel erfgoed en het waarborgen van duurzaamheid. Met jouw werk kun jij daarin het verschil maken.

#5 Samen kom je verder!
Als ambtenaar heb je de mogelijkheid om met veel mensen samen te werken. Samen met collega’s, belanghebbenden en andere overheidsinstanties. Gezamenlijk werk je voor het maatschappelijk belang, aan gemeenschappelijke doelen en uitdagingen. Dat is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Voor de publieke zaak, maar ook voor jouw eigen netwerk.

#6 Stabiliteit, ontwikkelmogelijkheden en werkzekerheid!
Werken voor de overheid betekent werken voor een stabiele werkgever, met goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Ook heb je vaak de mogelijkheid om hybride te werken en zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en opleidingen te volgen.

#7 Fluitend en filevrij naar je werk
Last but not least; als ambtenaar werken we allemaal voor Nederland. Maar het is heel wel heel fijn als je dat ook nog eens in onze mooie en rustige regio Noord-Holland Noord kunt doen! Fluitend en filevrij naar je werk!

Kortom, voeg jij summervibes toe aan  je carrière? Maak dan werk van je baan bij de overheid in Noord Holland Noord. Kijk alvast eens rond op deze website en ontdek de vele verschillende vacatures en mogelijkheden. En last but not least, maak hier je account aan en blijf op de hoogte van de leukste, bij jou passende banen!