Nieuws:

Werken in Noord-Holland Noord per 1 januari 2022 van Hollands Kroon naar Koggenland

Door: Saskia van Putten | 30 november 2021 - 17:28
Werken in Noord-Holland Noord per 1 januari 2022 van Hollands Kroon naar Koggenland

Vanaf 1 januari 2022 is gemeente Koggenland de nieuwe gastorganisatie voor Werken in Noord-Holland Noord. Daarmee neemt zij het stokje na drie jaar over van gemeente Hollands Kroon.

Om een frisse kijk op het loopbaanplatform en samenwerkingsverband te houden heeft Werken in Noord-Holland Noord iedere drie jaar een andere gastorganisatie. Voor de komende drie jaar is dat gemeente Koggenland.

 

Mooie kans

‘Wij zien het als een mooie kans om met Werken in Noord-Holland Noord de regionale samenwerking op de arbeidsmarkt verder te verdiepen’, aldus Erik van Wattingen, gemeentesecretaris van gemeente Koggenland. ‘Met name als het gaat om het gezamenlijk optrekken in bepaalde HR-thema’s in de huidige krappe arbeidsmarkt is er nog veel winst te behalen. We hebben daar goede ideeën over. En daar gaan we heel graag vanuit een gezamenlijk ontwikkeld en gedragen regionaal strategisch plan mee aan de slag’.


Goede resultaten

Michiel Koster, Directeur gemeente Hollands Kroon
: ‘We hebben met Werken in Noord-Holland Noord goede resultaten bereikt de afgelopen drie jaar. Bijna alle gemeenten in Noord- Holland Noord zijn bij het samenwerkingsverband aangesloten. Het platform is veel zichtbaarder en bekender geworden, mede dankzij een goed social mediaplan. Daarnaast is de coachpool van start gegaan met coaches waar medewerkers van de WiNHN-organisaties gebruik van kunnen maken. WiNHN is gegroeid, niet alleen qua mogelijkheden maar ook qua professionaliteit en staat veel meer in verbinding met verschillende partijen die zich bezighouden met de arbeidsmarkt in de regio. De volgende stappen zullen gezet worden in de gemeente Koggenland, die de taak op zich neemt om Werken in Noord Holland Noord de komende jaren verder door te ontwikkelen.


Missie

De coördinatie en uitvoerende taken van het platform verhuizen ook mee naar Koggenland.
Saskia van Putten, Projectmedewerker Werken in Noord-Holland Noord: ‘Werken voor Werken in Noord-Holland Noord, dat doe ik al bijna 6 jaar en nog steeds met heel veel plezier!  De afgelopen drie jaar dus bij gemeente Hollands Kroon. Drie jaar waarin ik persoonlijk heel veel heb mogen leren, nieuwe uitdagingen en mogelijkheden op mijn pad kwamen, van zelfsturend werken tot voornamelijk vanuit huis werken en digitale bijeenkomsten en vergaderingen vanwege een pandemie die ons in de greep houdt. Maar ook drie jaar, waarin Werken in Noord-Holland Noord gegroeid is.  Het is een voorrecht om steeds weer in een andere organisatie te mogen werken, te leren en nieuwe mensen te leren kennen.

We gaan door met het promoten van onze werkgevers en hun vacatures en willen laten zien hoe veelzijdig werken bij de overheid is. En we gaan verder met het uitvoeren van de missie van Werken in Noord-Holland Noord: het aantrekken en behouden van talent bij de overheid, in een regio waar het aantrekkelijk werken, wonen en recreëren is. Met alles wat daar voor nodig is. Ik heb er enorm veel zin in om dat bij en samen met gemeente Koggenland te mogen voortzetten!”

Overig nieuws uit 2021

Zij kregen een kans bij deBUCH
30 september 2021 - 13:32