Nieuws:

Gemeente Hoorn, Onboard en Werken in Noord-Holland Noord trekken massaal jong talent aan!

Door: Kim Klaver & Saskia van Putten | 26 maart 2020 - 16:49

Afgelopen februari ging gemeente Hoorn in samenwerking met Onboard Recruitment van start met de werving van 6 trainees. En met succes: maar liefst 60 kandidaten zagen een traineeship in Hoorn wel zitten. Een veelvoud van het aantal beschikbare vacatures.

De succesvolle werving is te danken aan de unieke samenwerking tussen Werken in Noord-Holland Noord (WINHN), Onboard en gemeente Hoorn.

 

Ieder met z’n eigen expertise, samen inzicht in cultuur, kandidaten en platformen
Dit traject laat heel direct en duidelijk de synergie tussen de partijen zien. Annelotte Schoot, Operationeel Directeur van Onboard: “Met heel veel plezier werken we samen met Werken in Noord-Holland Noord.” Schoot: “We versterken elkaar: de gemeente heeft de kennis van en ervaring met haar cultuur, achterban, uitdagingen en gewenste medewerkers. Onboard levert kandidaten die hier naadloos bij aansluiten en WiNHN zorgt voor een prachtig platform en expertise.


De juiste kandidaten
Marijke Visser, Beleidsadviseur HR bij gemeente Hoorn: “We staan met onze gemeente voor een aantal flinke uitdagingen de komende jaren. Niet alleen sociaal en economisch, maar ook qua stadsontwikkeling en duurzaamheid en op het gebied van bedrijfsvoering. We wilden hiervoor nieuwe mensen aantrekken met ambitie en enthousiasme. We bieden ze een mooi pakket aan, een leertraject van twee jaar, met verschillende rollen en baangarantie. We zagen dat Onboard in hoog tempo onze doelgroep voor de traineeships wist te bereiken en de juiste kandidaten binnen wist te halen.”


Vervolg selectie en de coronacrisis
De sluitingsdatum voor het solliciteren op de traineeships is gepasseerd en heel veel starters hebben zich gemeld voor deze mooie baan. Een creatieve en spannende selectiedag zou het vervolg zijn voor het bemachtigen van een felbegeerde traineeplek bij gemeente Hoorn. Door de coronacrisis kon deze dag helaas niet doorgaan. Maar gemeente Hoorn en Onboard zijn flexibel. Ze stelden de plannen bij en kiezen ervoor de selectie online voort te zetten. Met alle moderne middelen die daarvoor beschikbaar zijn zullen zij een net zo leuke, spannende en creatieve selectie online organiseren. Hierover krijgen de kandidaten bericht.

Nieuwsarchief

2020 (9)