Nieuws:

Succesvol opleidingstraject voor gemeenten in Noord-Holland Noord krijgt vervolg!

Door: Saskia van Putten | 21 juni 2019 - 10:15

Arbeidsmarktcommunicatie trainingen weer van start in oktober

In het voorjaar van 2018 sloegen Werken in Noord-Holland Noord en Onboard de handen ineen en ontwikkelden een gezamenlijk trainingstraject op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. En met succes! Initiatiefnemer was Corine Hansen van gemeente Hollands Kroon: “De positionering van iedere unieke gemeente werd daarbij het speerpunt, het doel is om talent te vinden en te behouden voor de gemeenten in Noord-Holland Noord. Bovendien wilden we de krachten bundelen.”
 

Het resultaat werd een, voor gemeenten op maat gemaakt, opleidingstraject. Noord-Hollandse gemeenteambtenaren met arbeidsmarktcommunicatie, HR, P&O en/of recruitment activiteiten in hun werkpakket waren enthousiast: trainingsjaar 2018/2019 zat al snel vol.
 

Het traject krijgt dan ook een vervolg. De inschrijving voor het jaar 2019/2020 is geopend voor ambtenaren die verdieping zoeken in hun werk op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Dat zijn bijvoorbeeld HR-medewerkers, communicatie-adviseurs en recruiters.
 

Het traject beslaat acht trainingsdagen in zeven maanden tijd. De modules zijn:

  • Inspiratiedag Kick-Off
  • Doelgroep Analyse
  • Vacatureteksten Schrijven
  • Social hunting & Social Branding
  • Employer Impact
  • Young Talent vinden en binden
  • Werving & Selectie Events
  • Recruitment Systemen & Technologieën

In een woord? Verdieping!
De trainingen bleken een groot succes. De deelnemers geven aan dat de aangeboden stof zorgt voor verdieping in hun werk. Het inzetten van social media, het schrijven van teksten en het inrichten van online campagnes is niet alleen toepasbaar voor arbeidsmarktgerelateerde zaken, maar ook zeker voor andere gemeentelijke projecten: een ‘win-WiNHN’-situatie dus! Het nieuwe trainingsjaar 2019/2020 staat voor de deur en we maken er weer een inspirerend traject van!

Heb je interesse?

We nodigen wij jou graag uit voor de vrijblijvende en natuurlijk inspirerende infosessie op maandag 8 juli en 10 september 2019 . Oud-deelnemers zijn aanwezig om hun ervaringen te delen, je kunt kennismaken met de trainers en de "Onboard" schipper staat klaar op Amsterdam CS om je via de grachten naar de locatie te varen.
 

Aanmelden en informatie

Annemarie Planting annemarie@onboard.nl 06-58081081

https://www.onboard.nl/werkeninnoordhollandnoord

Voor in de agenda

8 juli en 10 september 2019 Informatiedag

1 oktober 2019 Uiterste aanmelddatum

8 oktober 2019 Kick-off

17 oktober 2019 Eerste training
 

Wat zeggen de deelnemers van vorig jaar er eigenlijk van?

Wil je weten hoe jouw collega's succesvolle arbeidsmarktcommunicatie trajecten uitrollen en wat zij vinden van de training? Kijk op: https://www.onboard.nl/werkeninnoordhollandnoord

Nieuwsarchief

2019 (3)