Productenwijzer. Meer perspectief voor jouw carrière. Durf jij het aan?

Als medewerker bieden wij je diverse mogelijkheden op het gebied van mobiliteit, loopbaanadvies en trainingen. In de productenwijzer hebben we de producten en diensten voor jou op een rijtje gezet.

Ze zijn onderverdeeld in drie categorieën:

1. Mobiliteit
2. Loopbaanadvies
3. Trainingen

Mobiliteit

Wil je eens ervaring opdoen bij een andere organisatie, in een ander vakgebied of in een nieuwe functie, dan kunnen wij jou daarbij helpen. Vanuit diverse organisaties krijgen wij regelmatig vacatures voor diverse tijdelijke opdrachten en projecten binnen. Misschien zit er wel iets tussen voor jou!

Om een goede match te maken tussen jou en je nieuwe (tijdelijke) opdrachtgever is het belangrijk om jouw wensen en mogelijkheden in beeld te hebben. Dat doen we aan de hand van een intakegesprek met jouw personeels- of loopbaanadviseur. De adviseur draagt tevens zorg voor de bemiddeling.

Loopbaanadvies

Wil je praten over jouw loopbaanmogelijkheden? Wil je graag een andere functie, maar twijfel je of je over voldoende capaciteiten beschikt? Ben je uitgekeken op je huidige functie, maar weet je niet goed wat je wilt? Weet je niet precies wat jouw talenten zijn? Met dit soort vragen kunt je uitstekend terecht bij één van onze adviseurs. Zij gaan hierover graag met jou in gesprek.

Je hebt als medewerker na iedere vijf jaar in dienst te zijn geweest recht op loopbaanadvies. De werkgever wijst een interne of externe deskundige aan die dit advies uitbrengt. Het gaat er om dat dit advies voorziet in jouw behoefte of die van je werkgever om verder vorm te geven aan jouw ontwikkeling.

Trainingen in het kader van loopbaan en ontwikkeling

Naast het product mobiliteit en loopbaanadvies, bieden wij ook een aantal trainingen aan. Deze vinden allemaal in groepsverband plaats. Enerzijds trainingen die bedoeld zijn om aan te slag te gaan met je eigen loopbaanvragen. Anderzijds trainingen die gericht zijn op je persoonlijke ontwikkeling op werkgebied.

Tot slot

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen toekomst en dus ook voor jouw eigen loopbaan. Jij bent dan ook degene die aan de slag moet. Dit is niet altijd even makkelijk; je zult hier tijd en energie in moeten steken. Maar... uiteindelijk word je er beter van! Om je te motiveren, willen wij de volgende citaten met jou delen:

“Doen is makkelijk, doorzetten maakt het verschil.”
“Beweging komt niet op gang, als je blijft stilstaan.”
“Soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt.”

Als je aan de slag wilt gaan bespreek dan altijd met je leidinggevende en P&O adviseur wat je wensen en de (financiële) mogelijkheden zijn.

Overige interessante websites voor je loopbaan

Mobiliteitsnetwerk SAM (Samenwerken Aan Mobiliteit)

Waar staat SAM voor: Voldoende gekwalificeerd personeel in onze regio, nu en in de nabije toekomst. Waar gaat SAM voor: Vanuit regionale samenwerking medewerkers boeien en binden, ontwikkelen, matchen en in beweging houden. Excelleren en streven naar synergie van deskundigheid en ervaringen op het gebied van in-, door- en uitstroom van personeel.

Mobiliteitsnetwerk SAM (Samenwerken Aan Mobiliteit) »

SAM Regiopool

De SAM Regiopool is een samenwerkingsverband tussen RegioEffect en het SAM netwerk en ondersteunt actief de matching van personen binnen verschillende sectoren. De aangesloten organisaties krijgen de mogelijkheid om vacatures, tijdelijke klussen, werkervaringsplaatsen en kandidaten in te brengen. Kandidaten van aangesloten organisaties kunnen zich inschrijven ter verbetering van hun loopbaanperspectief. Zo ontstaat de SAM Regiopool.

SAM Regiopool »

ACE werkt.nl

Een veranderende arbeidsmarkt en veranderende arbeidsverhoudingen vragen om anders denken en doen van alle betrokkenen. Het ACE Integraal Netwerk biedt werkgevers, werkenden en andere belanghebbenden een praktisch platform om beide te combineren; een platform van denken én doen dat resultaat oplevert.

Op ACEwerkt.nl kunnen medewerkers zich profileren met een ePortfolio en informatie vinden over arbeidsmarkttrends, onderwijsaanbod, relevante informatie, self-assessments, vacatures en tips.

ACE werkt.nl »

Indeed

Vacatures zoeken met Indeed. Eén klik: alle vacatures. Indeed geeft werkzoekenden gratis toegang tot miljoenen vacatures van duizenden bedrijven en banensites.

Indeed »

Carrièretijger

Profiteer van je talenten. Carrièretijger biedt jou de informatie en inspiratie die je nodig hebt om je loopbaan te sturen.

Carrièretijger »

Leren.nl

Wat wil jij leren? Op Leren.nl vind je gratis online cursussen en andere kennisbronnen over allerlei onderwerpen.

Leren.nl »

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met P&O van je organisatie.