Nieuws:

Ga jij vandaag een dagje spijbelen?

Door: Sam Bennis | 5 juni 2020 - 8:19
Ga jij vandaag een dagje spijbelen?

Je kent het wel: de wekker gaat, maar het enige wat je eigenlijk wilt is je gewoon nog een keer omdraaien en verder slapen. Vandaag heb je mazzel: het mag! Het is namelijk ‘Nationale Spijbeldag voor Volwassenen’!

De Nationale Spijbeldag voor volwassenen is een initiatief van lifestyle-coach Carolijn Roelofs, die de dag in 2017 in het leven riep. "Spijbelen is een stukje baldadigheid, en dat missen veel mensen in hun leven. Sinds ik 'spijbel' merk ik dat ik een leuker mens ben geworden!" Aldus Roelofs.

Ze is van mening dat we juist in de weken voor de zomervakantie hartstikke druk zijn en er van alles nog ‘even snel’ geregeld moet worden. Juist dan is het goed om een dagje afstand te nemen en eens goed onder de loep te nemen wat je aan het doen bent. Om stil te staan bij wie je bent, wat je doet en vooral ook in welk tempo. Bijkomend voordeel aan deze dag is dat het jaarlijks op een vrijdag wordt gevierd. Je hebt dus gelijk een lekker lang weekend. 

Zie je het wel zitten om je verplichtingen een dagje uit de weg te gaan? Dan ben je zeker niet enige! Uit een onderzoek uit 2018 blijkt namelijk dat 15% van de werknemers in Nederland wel eens een dagje 'ziek' thuis blijft. Wat overigens erg weinig is, als je je bedenkt dat 74% van de werknemers dit graag zou willen, maar niet doet. 

Ga je vaak met tegenzin naar je werk en meld je je het liefst elke dag ziek? Dan is het wellicht tijd voor een carrièreswitch!

Maar voor vandaag geldt: zet die wekker en je telefoon uit en houd je laptop en dagje dicht, want vandaag mag er gespijbeld worden!

Laatste nieuws

Nieuw jaar, nieuwe kansen!
4 januari 2021 - 12:28
Kerstwens
22 december 2020 - 15:01

Nieuwsarchief

2021 (2) 2020 (10)